Wijziging reglement begraafplaatsen gemeente Assen

 

Artikel 14 komt als volgt te luiden:

Artikel 14 Uitgifte en indeling graven

  • 1.

    Graven worden in volgorde van ligging en uitsluitend voor directe begraving uitgegeven.

  • 2.

    Het college kan tegelijk bij de uitgifte van een graf als bedoeld in het eerste lid een naastgelegen graf uitgeven. De aanvraag hiertoe moet gelijktijdig bij de aanvraag van de eerste uitgifte worden ingediend.

  • 3.

    Het college kan in afwijking van de leden 1 en 2 van dit artikel op aanvraag een galerijgraf uitgeven:

Hoofdstuk VIII INTREKKING EN INWERKINGTREDING

  • 1.

    Het Reglement begraafplaatsen gemeente Assen 2014 wordt gewijzigd.

  • 2.

    Deze regeling treedt in werking op de eerste dag na die van bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de vergadering van B&W op 8 oktober 2020

M.L.J. Out, voorzitter

T. Dijkstra, secretaris

TOELICHTING OP HET REGLEMENT

Artikel 14. Uitgifte en indeling van graven.

Beschikbaarheid van een graf is alleen op volgorde van ligging en wordt ook zo toegewezen. Galerijgraven en graven op de velden 7 en 7UB (Urnenbos) van De Boskamp vormen hierop een uitzondering.

Nieuw is dat bij de eerste uitgifte van een graf ook een naastgelegen graf kan worden gereserveerd. Uit de praktijk is gebleken dat het bijvoorbeeld de wens kan zijn van ouders om naast hun kinderen begraven te worden.

Voor galerijgraven gelden ruimere keuzemogelijkheden. Deze graven kunnen worden gereserveerd zonder dat er direct in begraven wordt. Bij de eerste uitgifte van een galerijgraf kunnen maximaal twee extra graven worden gereserveerd.

Graven op de velden 7 en 7UB van De Boskamp kunnen anders dan in volgorde van ligging worden uitgegeven. Een naastgelegen graf kan bij de eerste uitgifte van een graf op dit veld worden gereserveerd.

Op De Boskamp zal de eerste begrafenis altijd op “twee diep” plaatsvinden. Het is toegestaan om één grafbedekking op twee naastgelegen graven aan te brengen.

Voor de nieuw uit te geven graven op de Zuiderbegraafplaats geldt dat één diep begraven wordt. Het is mogelijk om een enkel of dubbel graf uit te geven.

Het is op de Zuiderbegraafplaats (Veld IIIE) mogelijk ook twee dubbele graven naast elkaar uit te geven, of één enkel en een dubbel graf. De grafbedekking mag slechts de maximale breedte van een dubbel of enkel graf beslaan. De betreffende graven kunnen worden gereserveerd zonder dat er direct in wordt begraven. Deze graven worden in volgorde van ligging uitgegeven.

 

Naar boven