Gemeente Borne - Energievisie Borne 

Op 25 mei 2021 heeft de gemeenteraad van Borne de Energievisie Borne vastgesteld.

De Energievisie Borne vormt de basis voor de uitvoering van concrete projecten en activiteiten die leiden tot realisatie van concreet geformuleerde tussendoelen in 2030 en die de samenleving van Borne op weg brengen naar het finale doel in 2050 van een klimaat (CO-2) neutrale gemeenschap.

Bij de vaststelling van de Energievisie Borne heeft er ten opzichte van de concept Energievisie een aanscherping plaatsgehad in de mogelijk geschikte zoeklocaties voor windturbines in Borne. En heeft de gemeenteraad besloten deze mogelijk geschikte zoeklocaties voorlopig niet vast te stellen. Daarmee geeft de gemeenteraad ruimte om eerst het proces van regionale clustering van windlocaties af te wachten en voor Borne - in elk geval voorlopig - de focus te leggen om de lokale opgave middels zonneprojecten te realiseren.

Inzage

De Energievisie Borne ligt ter inzage van 10 juni 2021 t/m 22 juli 2021 of klik op bijgevoegde bijlage om deze in te zien. In verband met de verscherpte maatregelen kunnen er voorlopig geen afspraken worden gemaakt om de ter inzage gelegde stukken in te zien. In plaats daarvan kunt u een mail sturen naar info@borne.nl met de naam van het document wat u wilt inzien.

Naar boven