Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam tot wijziging van het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam (Drieëntwintigste wijziging Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam)

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 160, eerste lid, aanhef en onder a en e, van de Gemeentewet,

 

besluit:

Artikel I

Het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam wordt als volgt gewijzigd:

 

  • A.

    Bijlage 2, onderdeel B, artikel 1, wordt toegevoegd: de RVE Financiële Dienstverlening en (in oprichting) Inkoop

  • B.

    Bijlage 2, onderdeel B, artikel 1, onder B wordt verwijderd: de RVE Facilitair Bureau en de RVE Personeel-en Organisatieadvies.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking.

Artikel III

Deze regeling wordt aangehaald als: Drieëntwintigste wijziging Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 1 juni 2021.

De burgemeester

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Toelichting

Algemeen deel

 

In het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam, dat op 16 december 2014 is vastgesteld, zijn de bevoegdheden opgenomen die door het college en de burgemeester aan de verschillende directeuren zijn gemandateerd of waarvoor een privaatrechtelijke volmacht is verleend. Vanwege een wijziging in de ambtelijke organisatie is het om de zoveel tijd noodzakelijk om het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam te wijzigen of aan te vullen.

 

Het mandaat voor de directeur Financiële Dienstverlening en (in oprichting) Inkoop wordt aangepast vooruitlopend op de vorming van de directie Inkoop.

 

Artikelsgewijze toelichting

 

Artikel I

 

Onderdeel A

Middels de wijziging van het Bevoegdhedenbesluit wordt de bevoegdheid om als lead buyer gunningsbesluiten te nemen en gemeentebrede raamovereenkomsten te sluiten gemandateerd aan de directeur Financiële Dienstverlening en (in oprichting) Inkoop. Deze bevoegdheden als lead buyer komen voor de directeuren Facilitair Bureau en Personeel-en organisatieadvies te vervallen.

Naar boven