Ontwerpbestemmingsplan ‘Sint Laurentiusstraat 1’, Hoogkarspel

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening de terinzagelegging bekend van:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Sint Laurentiusstraat 1’, Hoogkarspel.

  • 2.

    Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het realiseren van 27 appartementen op de voormalige locatie van het verenigingsgebouw ‘Water en Vuurhuis’ aan de Sint Laurentiusstraat 1 in Hoogkarspel.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Sint Laurentiusstraat 1’ biedt een juridisch-planologisch kader voor de ontwikkeling van 27 appartementen op de voormalige locatie van het verenigingsgebouw ‘Water en Vuurhuis’. Voor het realiseren van het appartementencomplex is wijziging van de bestemming nodig, van Horeca naar Wonen. Met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan wordt de ruimtelijke procedure in gang gezet.

Wro-coördinatieregeling

Op 14 december 2020 heeft de raad van de gemeente Drechterland voor dit plan de coördinatieregeling (par. 3.6.1 Wro) van toepassing verklaard. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om, voor een ontwikkeling, benodigde besluiten gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor alle besluiten die moeten worden genomen ten behoeve van het bouwplan, wordt gelijktijdig dezelfde procedure doorlopen. Op de te coördineren besluiten is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Ter inzage

De stukken liggen voor een ieder ter inzage van vrijdag 04 juni t/m 16 juli 2021. Deze zijn op de volgende wijze in te zien:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0498.BPStLaurentiusstr1-ON01.

  • 2.

    Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning in papieren vorm op het gemeentehuis van Drechterland (Raadhuisplein 1, 1616AV Hoogkarspel). U kunt hiervoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, 0228-534100 (tijdens kantooruren) of via www.drechterland.nl 

Zienswijzen

Een ieder kan vanaf vrijdag 04 juni 2021 gedurende zes weken een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning indienen. Schriftelijke zienswijzen die betrekking hebben op het bestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Drechterland. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders. Wij verzoeken u het onderwerp te vermelden: ‘zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Sint Laurentiusstraat 1, Hoogkarspel’ of ‘zienswijzen ontwerpbesluit omgevingsvergunning Sint Laurentiusstraat 1, Hoogkarspel’.

In beide gevallen is het postadres: Postbus 9, 1616 ZG in Hoogkarspel. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk.

Mondeling: voor het bespreken van de mogelijkheden voor het indienen van een mondelinge zienswijze neemt u contact op met afdeling Ruimte op het nummer 0228-534100.

Naar boven