Verordening houdende wijziging van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Almelo 2016

De Raad van de Gemeente Almelo;

 

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders;

 

gelet op gelet op de artikelen 4 van de Wet op het primair onderwijs, 4 van de Wet op de expertisecentra en 4 van de Wet op het voortgezet onderwijs en artikel 149 van de Gemeentewet;

 

 

besluit:

 

vast te stellen de Verordening houdende wijziging van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Almelo 2016

 

 

 

Artikel I WIJZIGING VAN DE VERORDENING LEERLINGENVERVOER GEMEENTE ALMELO 2016

 

A. Artikel 10, eerste lid, wordt gewijzigd in: Het college verstrekt aan de ouders van de leerling die een school voor basisonderwijs of een speciale school voor basisonderwijs bezoekt, bekostiging op basis van de kosten van het openbaar vervoer, indien de afstand van de woning naar de dichtstbijzijnde voor hem toegankelijke school meer dan zes km bedraagt.

B. Artikel 10, tweede lid, wordt gewijzigd in: Het college verstrekt aan de ouders van de leerling die een school voor speciaal onderwijs bezoekt, bekostiging op basis van de kosten van openbaar vervoer, indien de afstand van de woning naar de dichtstbijzijnde voor hem toegankelijke school meer dan zes kilometer bedraagt.

C. Artikel 17, eerste lid, wordt gewijzigd in: Het college verstrekt aan de ouders van de leerling die een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs bezoekt, bekostiging op basis van de kosten van het openbaar vervoer, indien de afstand van de woning naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school meer dan zes kilometer bedraagt.

D. Artikel 3, tweede lid, wordt vervangen door: Onverminderd het bepaalde in het eerste lid, ontstaat niet eerder een aanspraak op een vervoersvoorziening dan dat de ouders of de meerderjarige en handelingsbekwame leerling de keuze voor de toegankelijke school schriftelijk hebben gemeld.

E. Aan artikel 1 wordt een nieuw onderdeel w toegevoegd, luidende: Reisregeling binnenland: de Reisregeling binnenland, zoals deze onmiddellijk voorafgaand aan de intrekking op 1 januari 2020 luidde.

 

Artikel II INWERKINGTREDING

Dit besluit treedt in werking op 1 augustus 2021

 

 

Gedaan ter openbare vergadering van 25 mei 2021,

de griffier, de burgemeester,

drs. C.M. Steenbergen A.J. Gerritsen

Naar boven