Beleidsregels van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder, houdende wijziging van de Beleidsregel vrijlating giften en schadevergoedingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder;

gelet op artikel 31, tweede lid onder m van de Participatiewet en gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet Bestuursrecht;

 

B e s l u i t e n:

 

de Beleidsregel vrijlating giften en schadevergoedingen te wijzigen.

 

 

 

Wijziging Beleidsregel vrijlating giften en schadevergoedingen

 

Artikel I

De Beleidsregel vrijlating giften en schadevergoedingen van de gemeente Den Helder wordt gewijzigd als volgt.

 

A. Artikel 1 vervalt.

 

B. Artikel 4, tweede lid, komt te luiden:

2. Een eenmalige gift of een cumulatie van verschillende eenmalige giften wordt niet tot de middelen gerekend als het totaal aan giften niet meer bedraagt dan € 1.200,00 per jaar.

 

C. Artikel 5, tweede lid, komt te luiden:

2. Voor zover artikel 3, eerste lid, niet van toepassing is, wordt een giften/giften in natura niet tot de middelen gerekend als de (totale) waarde niet meer bedraagt dan € 1.200,00 per jaar.

 

D. Artikel 6, komt te luiden:

1. Giften met een periodiek karakter worden niet tot de middelen gerekend als het totaal aan giften niet meer bedraagt dan € 1.200,00 per jaar.

2. Bij overschrijding van het bedrag zoals genoemd in het eerste lid, wordt het meerdere aangemerkt als inkomen in de maand waarin de gift is ontvangen.

 

E. Artikel 7, eerste lid, komt te luiden:

1. Het totaal aan ontvangen giften als bedoeld in de artikelen 4, 5 en 6 mogen opgeteld, op jaarbasis, niet meer bedragen dan € 1.200,00.

 

Artikel II

De artikelsgewijze toelichting bij de Beleidsregel vrijlating giften en schadevergoedingen van de gemeente Den Helder wordt gewijzigd als volgt.

 

  • A.

    Artikel 1 vervalt.

  • B.

    Artikel 4 Eenmalige giften zonder specifieke bestemming komt te luiden:

    In dit artikel wordt bepaald dat een eenmalige gift wordt vrijgelaten wanneer de gift niet meer bedraagt dan € 1.200,00 per jaar.

  • C.

    Artikel 5 giften in natura komt te luiden:

    Bij een gift in natura kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een schenking van een vliegticket. Dit laten we vrij voor zover de waarde van de gift in natura uitgedrukt in geld, niet hoger bedraagt dan € 1.200,00 per jaar.

  • D.

    Artikel 6 periodieke giften komt te luiden:

    Periodieke giften zijn giften die binnen het kalenderjaar twee keer of vaker van dezelfde persoon of instelling worden ontvangen. Deze periodieke giften worden niet tot de middelen gerekend indien het totaal aantal giften op jaarbasis de € 1.200,00 niet overschrijdt.

  • E.

    Artikel 7 Anti-cumulatie komt te luiden:

    De giften in één jaar tellen we bij elkaar op. Dat betekent dat belanghebbende per kalenderjaar één grote of meerdere kleine giften mag krijgen. Dit zolang het totaal aan ontvangen eenmalige en periodieke giften op jaarbasis niet meer bedragen dan € 1.200,00.

 

Artikel III

Dit besluit treedt in werking de dag na bekendmaking.

 

Aldus besloten in de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Den Helder van

25 mei 2021.

burgemeester

J.A. (Jan) de Boer MSc.

secretaris

R.M (Robert) Reus

Naar boven