Besluit van 11 mei 2021, met kenmerk 008676343, tot wijziging van de Subsidieregeling Peuteropvang en VVE Gemeente Opsterland 2020

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland besluit vast te stellen de volgende wijziging van de Subsidieregeling Peuteropvang en VVE Gemeente Opsterland 2020

 

  • I.

    De Subsidieregeling Peuteropvang en VVE Gemeente Opsterland 2020 wordt als volgt gewijzigd:

A.

 

Het zevende lid van artikel 5 komt te luiden:

 

  • 7.

    Wanneer de ouder twee weken te laat is met betalen, stuurt de houder binnen een week na dat verzuim een herinnering naar de ouder. Indien de ouder niet binnen twee weken alsnog betaalt, stuurt de houder een aanmaning. Indien niet binnen twee weken na de aanmaning is betaald, stuurt de houder direct een tweede aanmaning. In de tweede aanmaning vermeldt de houder dat de peuteropvang beëindigd zal worden indien betaling uitblijft.

B.

 

Na het zevende lid van artikel 5 worden drie leden ingevoegd, luidende:

 

  • 8.

    Wanneer de ouder niet binnen twee weken na de tweede aanmaning heeft betaald, beëindigt de houder de peuteropvang. De ouder wordt daarvan door de houder schriftelijk op de hoogte gesteld.

  • 9.

    Na beëindiging als bedoeld in het achtste lid, informeert de houder de gemeente over de hoogte van de misgelopen ouderbijdrage. Daarbij toont zij middels de in het zevende en achtste lid genoemde correspondentie aan dat aan die leden is voldaan.

  • 10.

    Voor zover is voldaan aan de leden zeven tot en met negen, wordt de aan houder te verstrekken subsidie verhoogd met de misgelopen ouderbijdragen.

C.

 

In het vierde lid van artikel 15 wordt ‘gemeente Weststellingwerf’ vervangen door: gemeente Opsterland.

 

  • II.

    Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die van bekendmaking ervan in het Gemeenteblad.

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 11 mei 2021.

De voorzitter,

Ellen van Selm

De secretaris,

Marjan van der Weij

Naar boven