Wijziging standplaatsenbeleid gemeente Leudal (2020)

 

Burgemeester en wethouders,

Naar aanleiding van een verzoek om een incidentele standplaats is het college tot het oordeel gekomen dat de maximumduur voor een incidentele standplaatsvergunning van drie maanden in bepaalde gevallen een te korte duur betreft. Om in deze situaties te voorzien is het noodzakelijk de maximumduur van de incidentele standplaatsvergunning te verlengen naar maximaal zes maanden. Op deze wijze kan voor de incidentele standplaatsvergunningen beter maatwerk worden geleverd.

Gelet op het Standplaatsenbeleid gemeente Leudal (2020);

Besluiten:

 

I  

Het Standplaatsenbeleid gemeente Leudal (2020) als volgt te wijzigen:

  • 1.

    In parafgraaf 3.2 Vaste en incidentele standplaatsvergunningen, proefperiode, onder Incidentele standplaats wordt de termijn van drie maanden gewijzigd in zes maanden waardoor de tekst komt te luiden:

    “Incidentele standplaats

    Een incidentele standplaats is een standplaats die incidenteel en tijdelijk, gedurende zeer korte termijn (maximaal zes maanden) wordt ingenomen. Een dergelijke standplaatsvergunning kan niet voor onbepaalde termijn worden verleend gelet op de tijdelijkheid van de inname van de standplaats”.

  • 2.

    In paragraaf 4. Beleidsuitgangspunten verlenen van vaste en incidentele standplaatsvergunningen, onder het kopje “Locaties incidentele standplaats” wordt de termijn van drie maanden gewijzigd in zes maanden waardoor de tekst als volgt komen te luiden:

    “Locaties incidentele standplaats”

    Een incidentele standplaats is een standplaats die tijdelijk, gedurende zeer korte termijn en maximaal zes maanden, wordt ingenomen.

  • 3.

    In paragraaf 4. Beleidsuitgangspunten verlenen van vaste en incidentele standplaatsvergunningen, onder het kopje “Tijdsduur incidentele standplaats” wordt de termijn van drie maanden gewijzigd in zes maanden waardoor de teksten als volgt komen te luiden:

    “Tijdsduur incidentele standplaats”

    Een incidentele standplaats wordt gedurende minimaal 1 dagdeel en maximaal 7 dagen per week, gedurende een maximale periode van zes maanden ingenomen”.

 

II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dag waarop het is bekendgemaakt.

 

Aldus besloten in de vergadering van Burgemeester en Wethouders van 18 mei 2021,

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LEUDAL

De gemeentesecretaris, De burgemeester,

mr. drs. J.J.Th.L. Geraedts D.H. Schmalschläger

Naar boven