Omgevingsvergunningen

Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning:

Voor-Oventje 3, 5411 NR Zeeland; het voor een periode van 4 jaar wijzigen van het planologisch gebruik van een horecagelegenheid voor het toestaan van feesten en partijen tot 01:00 uur met een maximum van 15 feesten per jaar (aanvraag ontvangen op 6 mei 2021)

Udenseweg 20a, 5411 SC Zeeland; het plaatsen van zonnepanelen op een perceel grond (aanvraag ontvangen op 7 mei 2021)

Broksteeg 5, 5374 BE Schaijk; het veranderen (het aanpassen van stallen 3 en 4 met een ander stalsyteem, het uitbreiden van stal 4 en 1 en het uitbreiden van het aantal vleesvarkens en paarden) van een agrarisch bedrijf (aanvraag ontvangen op 10 mei 2021)

Brouwerspad 13, 5411 BG Zeeland; het brandveilig gebruik van een kindzorgcentrum (aanvraag ontvangen op 12 mei 2021)

Ontvangen sloopmeldingen:

Kerkstraat 56, 5411 BA Zeeland; het afvoeren van een op het perceel losliggende asbesthoudende plaat (melding ontvangen op 10 mei 2021)

De Louwstraat 15, 5374 CE Schaijk; het verwijderen van asbesthoudend dakbeschot uit een woning (melding ontvangen op 10 mei 2021)

Schutsboomstraat 55, 5374 CB Schaijk; het verwijderen van asbesthoudend dakbeschot uit een woning (melding ontvangen op 10 mei 2021)

Molenstraat 29, 5411 TA Zeeland; het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking van een garage en asbesthoudende materialen uit een woning en uit de tuin (melding ontvangen op 12 mei 2021)

Ontvangen gebruiksmelding (brandveilig gebruik):

Brouwerspad 13, 5411 BG Zeeland; het brandveilig gebruik van een kindzorgcentrum (melding ontvangen op 12 mei 2021)

Ontvangen milieumelding:

Voor-Oventje 3, 5411 NR Zeeland; het melden in het kader van het Activiteitenbesluit van het veranderen van een bedrijf met agrarische bestemming naar horeca bestemming met agrarisch als nevenbestemming (melding ontvangen 11 mei 2021)

Ingetrokken verzoek om omgevingsvergunning:

Udenseweg 20a in Zeeland; 5411 SC Zeeland; het plaatsen van zonnepanelen op een perceel grond. De aanvraag is op 13 mei 2021 ingetrokken omdat er voor gekozen is allereerst te starten met een verzoek om vooroverleg.

In dit stadium van de procedure (ontvangen aanvragen/meldingen) kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Verleende omgevingsvergunningen:

nabij Schutsboomstraat 94 in Schaijk, nabij kruising Mgr. Borretstraat/Voermanstraat in Reek en nabij Udenseweg 33/rotonde Bergmaas in Zeeland; het plaatsen van trotters (billboards/communicatie-dragers) (vergunning verzonden op 11 mei 2021)

Nistelrooise Baan ongenummerd (naast 8) in Schaijk; het uitvoeren van werkzaamheden voor de aanleg van een bollenteelt (vergunning verzonden op 11 mei 2021)

Verlenging termijn van afhandeling van een verzoek om omgevingsvergunning:

Palmstraat 7, 5374 PC Schaijk; het bouwen van een recreatiewoning. De afhandelingstermijn voor deze aanvraag is met 6 weken verlengd. Het besluit tot verlenging van de afhandelingstermijn is verzonden op 17 mei 2021.

Bezwaar en voorlopige voorziening:

Tegen bovengenoemde besluiten tot verlening van de vergunningen en tegen het besluit tot verlenging van de afhandelingstermijn kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en het moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • naam en adres bezwaarmaker;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt;

  • een omschrijving van het bezwaar.

Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via www.landerd.nl (groene knop “online regelen” → gemeente Landerd, indienen bezwaar).

Als er bezwaar wordt aangetekend, blijft het besluit in eerste instantie gewoon geldig. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die bezwaar aantekent niet kan wachten op de afhandeling van dat bezwaar. Daarom kan de rechtbank worden verzocht een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet - een bepaalde maatregel nemen. Dit verzoek moet worden ingediend bij: Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Zowel voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift als voor het digitaal verzoeken om een voorlopige voorziening, hebt u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de websites vindt u meer informatie.

BIJZONDERE PROCEDURE:

Ontwerp-omgevingsvergunning tweede fase (uitgebreide procedure)

Burgemeester en Wethouders van Landerd maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning tweede fase te verlenen voor:

Haagstraat 3, 5374 CT Schaijk, het bouwen van een vleeskuikenstal (dossiernummer: HZ-2020-0162)

Voorafgaand aan de aanvraag omgevingsvergunning tweede fase voor de activiteit bouwen is op 24 juli 2020 een eerste fase omgevingsvergunning voor de activiteit milieu verleend.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken ten aanzien van de ontwerp-omgevingsvergunning tweede fase liggen met ingang van 25 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Ruimte. Voor het inzien van de stukken kan een afspraak worden gemaakt.

Een ieder kan binnen de genoemde termijn schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Landerd.

Voor nadere informatie over het plan, het maken van een afspraak voor het inzien van het plan of voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met mevrouw S. van de Ven via telefoonnummer 0486-458111 of via e-mail: Sandra.vandeVen@landerd.nl.

Naar boven