Gemeente Grave - vaststelling bestemmingsplan en wijziging welstandsnota - Meisevoort - Krekelberg, Gassel

Burgemeester en wethouders van Grave maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Grave op 11 mei 2021 het bestemmingsplan ‘Meisevoort – Krekelberg, Gassel’ gewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast is het beeldkwaliteitsplan 'RvR Meisevoort - Krekelberg' vastgesteld als wijziging van de welstandsnota. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Het plangebied ligt op de hoek van de Meisevoort en de Krekelberg in Gassel (kadastraal bekend als gemeente Grave, sectie L, nummer 1697). Voornemen is om hier twee nieuwe ruimte-voor-ruimte woningen te realiseren.

Ambtshalve is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De definities van ‘wonen’ en ‘huishouden’ zijn in overeenstemming gebracht met het op 22 december 2020 door de gemeenteraad van Grave genomen voorbereidingsbesluit ‘Omzetten woningen’.

De plantoelichting is naar aanleiding van de ingediende zienswijze en ambtshalve aangepast. Er is een aanvullend akoestisch onderzoek opgenomen, waarmee wordt aangetoond dat aan de Wet geluidhinder wordt voldaan. Daarnaast is het leveringsdocument voor de Ruimte-voor-Ruimte titels als bijlage toegevoegd.

Het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan, vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van dinsdag 1 juni 2021 tot en met maandag 12 juli 2021. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0786.BPBuMeiskrekelb-VA01.

Van woensdag 2 juni 2021 tot en met dinsdag 13 juli 2021 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan als wijziging van de welstandsnota is geen beroep mogelijk.

Grave, 24 mei 2021

Burgemeester en wethouders van Grave

 

Naar boven