Herhaalde bekendmaking: Besluit tot het verbieden van het parkeren van caravans, kampeerwagens etc. op de (openbare) weg in de bebouwde kommen Bakel, Elsendorp, Gemert, Handel, Milheeze, De Mortel en De Rips

Tekstplaatsing

Op grond van artikel 5.1.5 lid 1 onder a. van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) heeft het gemeentebestuur de mogelijkheid (openbare) wegen aan te wijzen waar het verboden is om caravans, kampeerwagens, magazijnwagens, aanhangwagens, toiletwagens, keetwagens of andere dergelijke voertuigen langer dan drie achtereenvolgende dagen te parkeren.

 

Besloten is van de mogelijkheid onder a. tot aanwijzing van de zeven bebouwde kommen in Gemert-Bakel om het parkeren op wegen te verbieden gebruik te maken.

Dit betekent dat vanaf heden caravans, kampeerwagens, magazijnwagens, aanhangwagens, toiletwagens, keetwagens of andere dergelijke voertuigen niet meer langer dan drie achtereenvolgende dagen binnen de bebouwde kernen van de gemeente mogen worden geparkeerd.

 

Hierbij zij vermeld dat ingevolge artikel 5.1.5 onder b. ook andere plaatsen dan de wegen kunnen worden aangewezen, zoals b.v. eigen terreinen of inritten, waar reeds genoemde voertuigen niet meer mogen parkeren. Op dit moment is er geen aanleiding om daartoe te besluiten.

 

Bij besluit van 7 maart 1989 van de voormalige gemeente Gemert werd in de bebouwde kom van Gemert het parkeren van caravans etc. verboden met dien verstande dat er vijf lokaties werden aangewezen waar parkeren is toegestaan, te weten:

  • een gedeelte van de parkeerplaats gelegen aan de Bisonstraat, bij de visvijver;

  • een gedeelte van de parkeerplaats hoek Molenakkerstraat en Drossard de la Courtstraat;

  • een gedeelte van de parkeerplaats aan de Komweg;

  • de parkeerplaats gelegen tussen Wijst en Voort;

  • de parkeerplaats aan de Predikant Swildensstraat.

In de voormalige gemeente Bakel en Milheeze was het eveneens verboden caravans etc. binnen de bebouwde kommen te parkeren.

In de praktijk blijkt dat het aanwijzen van lokaties niet noodzakelijk is omdat er (nagenoeg) geen gebruik van wordt gemaakt.

Wij hebben dan ook besloten het besluit tot aanwijzing van de vijf lokaties in de bebouwde kom van Gemert in te trekken.

 

Dit besluit treedt op 1 januari 1999 in werking.

 

In verband met het herhaald bekend maken van dit besluit kan tegen dit besluit geen bezwaar meer worden gemaakt.

 

Gemert, 24 december 1998.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GEMERT-BAKEL

de secretaris,

mr. R.A.L. Severijns

de burgemeester,

mr. J.H.A.G. van Maasakkers

Naar boven