Beleidsregel van de gemeenteraad van de gemeente Den Helder houdende wijziging regels omtrent reclamenota Bedrijven (positief) in beeld

De raad van de gemeente Den Helder;

 

gelezen het raadsvoorstel nummer RVO15.0079 van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 1 september 2015;

 

kennis genomen hebbende van de voorbereidende commissievergadering Stadsontwikkeling en -beheer op 21 september 2015;

 

besluit:

 

de Welstandsnota 2015 en de wijziging van de reclamenota “Bedrijven (positief) in beeld” vast te stellen.

 

De bijlage 4: Gebiedgerelateerde richtlijnen voor reclame, onderdeel Reclame-uiting op of aan een gebouw op bedrijventerreinen als volgt te wijzigen:

 

Toe te voegen:

  • Bij:

    Plaatsing en aantal

    EÈn spandoekreclame per naar de openbare weg gekeerde gevel.

 

  • Bij:

    Vormgeving

  • -

    Spandoeken in frame zijn als reclame-uiting op bedrijventerreinen toegestaan. Geplaatst in een daarvoor bestemde vaste frameconstructie op blinde of grotendeels blinde gevelvlakken (gevel zonder gevelopeningen). Daarbij dient de afmeting en positionering van de spandoekreclame afgestemd te zijn op de architectuur en gevelcompositie van het gebouw.

 

  • Bij

    Maatvoering.

  • -

    Oppervlakte spandoekreclames maximaal 10 m2, tenzij de grootte van het pand aanleiding geeft tot het toestaan van een grotere oppervlakte.

Aldus besloten in de raadsvergadering van 12 oktober 2015.

van 12 oktober 2015.

voorzitter

Koen Schuiling

griffier

mr. drs. M. Huisman

Toelichting:

Bij de totstandkoming van de reclamenota ‘Bedrijven (Positief) in Beeld’ is er niet voor gekozen om spandoekreclames toe te staan. Alle bedrijven in Den Helder hebben na de totstandkoming van de reclamenota een brief ontvangen waarin verwoord dat de reclame-uitingen die zonder vergunning zijn geplaatst voor 4 juni 2015 in overeenstemming moeten zijn met de nieuwe regels.

 

Uit een gehouden onderzoek is gebleken dat bedrijven veel gebruik maken van spandoekreclames. Om spandoekreclames beperkt toe te staan wordt voorgesteld deze vorm van reclame-uitingen onder de bovengenoemde voorwaarden toe te staan op of aan gebouwen op bedrijventerreinen.

 

 

augustus 2015

Naar boven