Gemeente Maasgouw - Aanpassing nadere regels maatschappelijke ondersteuning met betrekking tot mantelzorgwaardering en experiment mantelzorgwaardering in de vorm van lokale cadeaubonnen 2021

Het college besluit:

  • 1.

    Voor 2021 de mantelzorgwaardering uit te keren in de vorm cadeaubonnen die bij lokale, Maasgouwse ondernemers kunnen worden besteed.

  • 2.

    De nadere regels maatschappelijke ondersteuning Maasgouw 2020 zodanig aan te passen dat de hoogte van de mantelzorgwaardering wordt vastgesteld € 175,-- zonder daarbij vast te leggen dat het hierbij om een geldelijke waardering moet gaan.

  • 3.

    De nadere regels maatschappelijke ondersteuning Maasgouw 2020 zodanig aan te passen dat een inwoner die hiervoor in aanmerking komt, slechts eenmaal per jaar de mantelzorgwaardering kan ontvangen.

  • 4.

    De nadere regels maatschappelijke ondersteuning zodanig aan te passen dat duidelijk is dat een aanvraag alleen kan worden gedaan in de periode van 1 april tot en met 31 december.

De nadere regels maatschappelijke ondersteuning zodanig aan te passen dat duidelijk is dat de waardering alleen wordt verstrekt over het jaar waarin de aanvraag is gedaan.

Naar boven