Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Kom Vessem

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Eersel het bestemmingsplan Kom Vessem op 23 maart 2021 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen houden het volgende in:

  • 1.

    het perceel waar de realisatie van twee recreatiewoningen was beoogd is uit het plan gehaald;

  • 2.

    op het perceel Jan Smuldersstraat 40 is het juiste aantal vierkante meters (310 m2) bebouwd oppervlak opgenomen;

  • 3.

    het maximum oppervlakte voor bijbehorende bouwwerken is aangevuld dat het maximum groter mag zijn als er (legaal) meer bijbehorende bouwwerken op het perceel aanwezig zijn;

  • 4.

    twee recent vastgestelde wijzigingsplannen zijn opgenomen:

    • a.

      Putterstraat 56

    • b.

      Kuilenhurk (ong.)

  • 5.

    de lijst van bedrijfsactiviteiten is aangevuld met bedrijven in milieucategorie 3.1 en 3.2 conform het bestemmingsplan Kom Vessem dat op 6 oktober 2009 is vastgesteld.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 6 mei 2021 tot 17 juni 2021 ter inzage in het gemeentehuis. Het plan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPV5013-VAST.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor Kom Vessem.

Het doel is te komen tot een actueel bestemmingsplan 'Kom Vessem'. In het plan besteden we in het bijzonder aandacht aan het beschermen van de cultuurhistorische waarden van de historische linten en de groenstructuren in Vessem.

Het plan bevat een regeling voor het bouwen en het gebruiken van gronden en gebouwen. Daarnaast is ruimte geboden voor een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Stuur dan binnen de genoemde termijn van 6 weken een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook moet u zeggen waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Vergeet niet uw beroepschrift te ondertekenen.

Burgers hebben de mogelijkheid om dit alles ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl te doen. U moet dan wel over DigiD beschikken.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u een zienswijze heeft ingediend en belanghebbende bent, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken.

Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een belanghebbende, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voor-ziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Joosten, afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531 300 of ruimte@eersel.nl.

Naar boven