Besluitenlijst raadsvergadering 26 april 2021

Contact met de griffie 

Voor meer informatie over de gemeenteraad en raadsinformatie kunt u contact opnemen met de griffier Jan Commandeur, telefoonnummer: 0228- 352 352 of per e-mail: griffie@drechterland.nl. Of kijk op https://drechterland.notubiz.nl/dashboard

Verslagen

De besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 22 maart 2021 en de besluitenlijst van de Rondetafelgesprekken van 12 april 2021 zijn vastgesteld.

Initiatiefvoorstel PDL Visie op de dijk

De raad besloot, na accordering van een tweetal amendementen, in meerderheid alsnog niet in te stemmen met het initiatiefvoorstel van de fractie PDL, waarin het behoud van belangrijke kernwaarden van de Zuiderdijk, te weten rust, ruimte en natuurbeleving, centraal stond.

Vaststellen beleid huisvesting arbeidsmigranten Drechterland 2021

De raad besloot de bestaande beleidsregels voor de huisvesting van buitenlandse werknemers in te trekken en nieuwe af te kondigen. Doel is een goed woon- en leefklimaat voor deze doelgroep en de omgeving te borgen. Daarbij zijn maxima gesteld aan het aantal personen per locatie en het aantal vergunde bedden. Ook zijn nadere regels gesteld aan het beheer en toezicht van de huisvesting, alsmede m.b.t. de veiligheid.

Tevens werd ingestemd met een motie van PDL om bij 250 vergunde plakken voor arbeidsmigranten in dit gebied (Elbaweg), met het oog op de verkeersveiligheid, de ontwikkelingen te evalueren.

Aanschaf dekzeil voor buitenbad Het Streekbad

De raad besloot een krediet te verlenen van € 93.170 voor de aanschaf van een dekzeil voor het zwembad Het Streekbad in Hoogkarspel. Daarmee wordt ingespeeld op het afnemen van de energievraag en het verder invullen van verduurzamingsmaatregelen. De energielasten worden gereduceerd en daarmee verdient het bad de investering in een periode van 10 jaar terug.

Vaststellen bestemmingsplan Herontwikkeling Hemschool

De raad besloot unaniem in te stemmen met de vaststelling van het bestemmingsplan Herontwikkeling Hemschool. Daarmee werd ingestemd met de herontwikkeling van het voormalige schoolgebouw in Hem tot een woningbouwlocatie en speelveld. Het plan voorziet in de realisatie van een vrijstaande woning, 3 levensloopbestendige woningen en 2 hoekwoningen.

Wijziging gemeenschappelijke regeling CAW Westfriesland 2021

In verband met de besluitvorming over de toekomst van het CAW is het noodzakelijk de gemeenschappelijke regeling aan te passen. De raad besloot hiertoe unaniem. De wijziging van het individueel aandeelhouderschap en de omvorming van het CAW tot Afvalbeheer Westfriesland (beheer stortplaats Westwoud en intergemeentelijk afstemmingsplatform) worden hiermee formeel geregeld.

Naar boven