Wijziging Uitvoeringsvoorschrift nr 5/19 APV voor Rijswijk 2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk besluiten:

 

  • -

    de aanwijzing van het hondenlosloopgebied nabij Endezant te verduidelijken door dit gebied in het bestreden besluit nauwkeuriger te omschrijven en door de als bijlage bij dit besluit gevoegde Hondenkaart in de plaats te stellen van de bij het bestreden besluit gevoegde Hondenkaart.

 

Tot deze wijziging is besloten in de beslissing op bezwaar van 6 april 2021. Hieronder zijn enkele passages uit die beslissing op bezwaar opgenomen, die relevant zijn voor de wijziging van het Uitvoeringsvoorschrift nr. 5/19:

 

Afbakening hondenlosloopgebied

De voor het losloopgebied bij Endezant relevante passages in het bestreden besluit luiden:

 

  • Burgemeester en wethouders van Rijswijk;

    […]

    BESLUITEN:

    […]

     

    II. aan te wijzen de plaatsen zoals bedoeld in artikel 2.57, tweede lid, waar de verboden genoemd in het eerste lid onder a en b niet gelden (Losloopplekken voor honden):

     

    Strijp I Overvoorde I Presidentenbuurt I Ministersbuurt

    1. Strijp:

    • […];

    • […];

    • de groenstrook tussen de weg en de singel langs de Schaapweg (zijde Strijp) tot aan de Winston Churchilllaan;

  • […]

     

    III. vast te stellen de “Hondenkaart” die als bijlage bij dit besluit is opgenomen.

Wij beogen geen materiele wijziging van het ter plaatse ingestelde hondenlosloopgebied. Om de door de rechtbank geconstateerde onduidelijkheid over de begrenzing van het losloopgebied nabij Endezant weg te nemen besluiten wij om de hierboven geciteerde passage uit het uitvoeringsvoorschrift te verduidelijken door deze te vervangen door de volgende tekst:

 

  • Burgemeester en wethouders van Rijswijk;

    […]

    BESLUITEN:

    […]

     

    II. aan te wijzen de plaatsen zoals bedoeld in artikel 2.57, tweede lid, waar de verboden genoemd in het eerste lid onder a en b niet gelden (Losloopplekken voor honden), de hieronder beschreven plaatsen, die tevens zijn weergegeven op de bij dit besluit vastgestelde Hondenkaart:

     

    Strijp I Overvoorde I Presidentenbuurt I Ministersbuurt

    1. Strijp:

    • […];

    • […];

    • de groenstrook, die aan de westelijke zijde wordt begrensd door de Schaapweg en aan de oostelijke zijde door de watergang langs de Warande, tussen de Winston Churchilllaan en (de inrit naar) Endezant, met uitzondering van het speelveld gelegen in het noordelijk deel van dit hondenlosloopgebied;

    • de groenstrook, die aan de westelijke zijde wordt begrensd door de Schaapweg en aan de oostelijke zijde door de watergang die direct grenst aan de tuinen van Endezant 2 tot en met 58, tussen (de inrit naar) Endezant en de watergang grenzend aan de parkeerplaats van sportcentrum de Schilp, zoals verbeeld op de Hondenkaart.

  • […]

     

    III. vast te stellen de “Hondenkaart” die als bijlage bij dit besluit is opgenomen en te bepalen dat in het geval de beschrijving van de aangewezen plaatsen onduidelijk of tegenstrijdig is met de weergave op de hondenkaart, de hondenkaart dan prevaleert.

Toelichting:

Met dit besluit wordt de tekst van het uitvoeringsvoorschrift verduidelijkt en tevens wordt de Hondenkaart vervangen door een kaart waarop de watergangen en bebouwingsblokken wél zichtbaar zijn, in tegenstelling tot de kaart die tot nu toe bij het uitvoeringsvoorschrift was gevoegd. Het vervangen van de kaart en de verduidelijking van de tekst leiden niet tot een materiele wijziging van het uitvoeringsvoorschrift.

 

Beroep

Bent u het niet eens met deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken na de datum van verzending van deze brief, tegen dit besluit beroep instellen bij de Rechtbank te ’s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage. Dit kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor het indienen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd. De tarieven kunt u raadplegen op www.rechtspraak.nl.

 

Hondenkaart

Naar boven