Gemeente Beverwijk - Derde Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening 2019

Artikel 1  

In hoofdstuk 2 Openbare Orde wordt in afdeling 2 aan artikel 2:1a Verbod op zichtbare uitingen van verboden organisaties, in het eerste lid een tekstuele aanpassing verricht door de toevoeging” – of daarmee sterke gelijkenis hebben- “

 

Artikel 2:1a Verbod op zichtbare uitingen van verboden organisaties

  • 1.

    Het is verboden op openbare plaatsen of in voor het publiek openstaande gebouwen en daarbij behorende erven zichtbaar goederen te dragen, bij zich te hebben of te vervoeren die uiterlijke kenmerken - of daarmee sterke gelijkenis hebben - zijn van een organisatie die bij rechterlijke uitspraak of bestuurlijk besluit verboden is verklaard of is ontbonden vanwege een werkzaamheid of doel in strijd met de openbare orde.

  • 2.

    Het verbod geldt niet voor zover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door het Wetboek van Strafrecht.

Artikel 2  

In hoofdstuk 2 Openbare Orde wordt aan afdeling 7 aan artikel 2:26 Ordeverstoring in het eerste lid een tweede en derde lid toegevoegd.

 

Artikel 2:26 Ordeverstoring

  • 1.

    Het is verboden bij een evenement de orde te verstoren.

  • 2.

    Het is verboden bij een evenement zichtbaar goederen te dragen, bij zich te hebben of te vervoeren die uiterlijke kenmerken – of daarmee sterke gelijkenis hebben- zijn van een organisatie die bij rechterlijke uitspraak of bestuurlijk besluit verboden is verklaard of is ontbonden vanwege een doel of werkzaamheid in strijd met de openbare orde.

  • 3.

    Het verbod in het tweede lid geldt niet voor zover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door het Wetboek van Strafrecht.

Artikel 3  

In hoofdstuk 2 Openbare Orde wordt aan afdeling 11 artikel 2:48a Lachgasverbod toegevoegd.

 

Artikel 2:48a Lachgasverbod

  • 1.

    Het is verboden op een openbare plaats distikstofmonoxide (lachgas) recreatief als roesmiddel te gebruiken, voorbereidingen daartoe te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen of stoffen bij zich te hebben, indien dit gepaard gaat met overlast of andere gedragingen die de openbare orde verstoren, het woon- of leefklimaat nadelig beïnvloeden of anderszins hinder veroorzaken.

  • 2.

    Het is verboden op een openbare plaats die deel uitmaakt van een door het college ter bescherming van de openbare orde of het woon- en leefklimaat aangewezen gebied distikstofmonoxide (lachgas) recreatief als roesmiddel te gebruiken, voorbereidingen daartoe te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen of stoffen bij zich te hebben.

  • 3.

    Het college kan in het aanwijzingsbesluit het in het tweede lid bedoelde verbod beperken tot bepaalde tijden.

Artikel 4  

In hoofdstuk 13 Vuurwerk vervalt artikel 2:73 A Carbid.

Artikel 5  

Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na haar bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering gemeente Beverwijk d.d. 8 april 2021

de raad voornoemd,

de griffier,

de voorzitter,

Naar boven