Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan kernen, Dorpsstraat 8 Noord-Sleen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maken op grond van het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 13 april 2021 het bestemmingsplan kernen, Dorpsstraat 8 Noord-Sleen gewijzigd ten opzichte van het ontwerp heeft vastgesteld.

Het plan

Initiatiefnemers zijn voornemens om, na sloop van voormalige agrarische bebouwing op het perceel Dorpsstraat 8 in Noord-Sleen, 3 woningen terug te bouwen achter op het terrein. Daarbij wordt aansluiting gezocht bij de bouwmogelijkheid voor 2 woningen achter het perceel Dorpsstraat 2 in Noord-Sleen, zodat een hofje ontstaat met een ontsluiting op de Dorpsstraat.

Een ingebrachte zienswijze tegen de plannen heeft ertoe geleid dat het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp gewijzigd is vastgesteld in die zin, dat een tuinbestemming als bufferstrook van 10 meter tot de erfgrens met het naastgelegen perceel Dorpsstraat 10 op de verbeelding is vastgelegd. Binnen deze tuinbestemming mogen geen (vergunningsvrije)bouwwerken worden gebouwd.

Raadplegen stukken

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunnen op afspraak op werkdagen vanaf 23 april 2021 tot en met 3 juni 2021 worden ingezien in het Klantcontactcentrum Hof van Coevorden, Kasteel 1 te Coevorden.

Het bestemmingsplan met bijlagen is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Tot en met 3 juni 2021 kunnen door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Raad van State, t.a.v. de Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Aldus kan degene die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet in een nieuw besluit, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. De werking wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Coevorden, 22 april 2021.

Naar boven