Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan "Delfzijl - Vestingbuurt".

De raad heeft op 31 maart 2021 het bestemmingsplan "Delfzijl – Vestingbuurt" gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van de Vestingbuurt in Delfzijl. In het plan wordt de nieuwe en de bestaande bebouwing meegenomen. Het regelt de realisering van 48 nieuwe woningen op de bestaande groenstroken. Het plan wordt ontwikkeld door woningcorporatie Acantus samen met de gemeente Eemsdelta.

Beeldkwaliteitsplan

Samen met het bestemmingsplan is ook het beeldkwaliteitsplan "Vestingbuurt" vastgesteld. In het beeldkwaliteitsplan staan de uitgangspunten voor architectuur en stedenbouw voor de locatie. Het beeldkwaliteitsplan wordt toegevoegd aan de bestaande Welstandsnota. Het vormt een toetsingskader voor de beoordeling van bouwplannen.

Besluit vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder

Voor het bestemmingsplan "Delfzijl – Vestingbuurt" is een onderzoek verricht naar de geluidsbelasting vanwege industrielawaai. Het besluit hogere grenswaarden en het bestemmingsplan maken de bouw van de 48 woningen mogelijk binnen het bestemmingsplan "Delfzijl – Vestingbuurt". Het besluit hogere grenswaarden is nodig omdat voor een aantal locaties binnen het plangebied niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van industrielawaai voor de toekomstige woningen. De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximale voorkeursgrenswaarde voor het geluid van de Wet geluidhinder. Het college heeft daarom een hogere waarde vastgesteld.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere waarde en de bijbehorende stukken liggen van 22 april tot en met 3 juni 2021 ter inzage. Vanwege de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus, kunt u alleen voor noodzakelijke onderwerpen terecht in het gemeentehuis. Daarom geven wij de voorkeur aan digitale inzage. De stukken met betrekking tot het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan (bijlage in het bestemmingsplan) kunt u vinden via ruimtelijkeplannen.nl. De digitale stukken zijn juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale stuk. Het besluit hogere waarde Wet geluidhinder kunt u opvragen door een e-mail te sturen naar gemeente@eemsdelta.nl. Kijkt u toch liever de papieren versie in? Maak dan een afspraak bij het Klant Contact Centrum via eemsdelta.nl of via telefoonnummer 14 0596. Onze medewerkers gaan dan met u op zoek naar een oplossing.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kan tegen het raadsbesluit beroep worden ingesteld door:

- degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven