Gemeente Westervoort - ontwerp Omgevingsvisie Westervoort ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken bekend dat het ontwerp van de Omgevingsvisie voor Westervoort ter inzage ligt. De Omgevingsvisie beschrijft de toekomst voor de leefomgeving in Westervoort tot het jaar 2040.

In kader van de Omgevingswet is de gemeente verplicht om een Omgevingsvisie op te stellen. In dit document zijn alle onderwerpen beschreven die voor de toekomst in Westervoort van belang zijn. Het gaat dan om een duurzaam thuis, een gezonde, sociale en veilige omgeving, een vitale economie en bereikbaarheid. De komende decennia komen ook veel ontwikkelingen van buiten op de gemeente Westervoort af. Denk aan de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, de beschikbaarheid van voldoende water en waterveiligheid. In de Ontwerp Omgevingsvisie komen deze ontwikkelingen aan bod binnen het thema ‘Klaar voor de toekomst’.

Inspraak

In een eerder stadium zijn via inspraakprocedures een gebiedsgerichte aanpak en een startnotitie voor Westervoort vastgesteld. Nu is de laatste mogelijkheid om nog op het ontwerp van de Omgevingsvisie te reageren. Het besluit tot vaststelling van de Ontwerp Omgevingsvisie Westervoort wordt voorbereid overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inzien

De Ontwerp Omgevingsvisie Westervoort ligt met ingang van donderdag 22 april 2021 tot en met woensdag 3 juni 2021 (zes weken) voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 in Westervoort.

Als u de stukken op het gemeentehuis wilt inzien, kunt u een afspraak maken via omgevingswet@1stroom.nl of via telefoonnummer 088 - 695 3000. Als u de Ontwerp Omgevingsvisie digitaal wilt ontvangen, stuur dan een mail naar bovengenoemd e-mailadres.

Reageren

Gedurende de genoemde periode kan iedereen schriftelijk reageren. U kunt uw zienswijze sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort of aan omgevingswet@1stroom.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Köster. Hij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 088 - 695 3000 of omgevingswet@1stroom.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de Omgevingswet en de Omgevingsvisie vindt u via www.westervoort.nl/omgevingswet 

 

Naar boven