Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam tot wijziging van de beleidsregels Vervoersvoorzieningen voor minimaouderen in verband met het wijzigen van de omschrijving van de verstrekking en de voorwaarden voor verstrekking en inkomensbepalingen (Wijzigingsbesluit beleidsregels Vervoersvoorzieningen voor minimaouderen)

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

gelet op artikel 108 Gemeentewet

 

besluit

Artikel I  

De Beleidsregels vervoersvoorzieningen voor minimaouderen worden als volgt gewijzigd

 

  • a.

    Artikel 3.2. komt te luiden:

  • De tegemoetkoming in de ritbijdrage voor het aanvullend openbaar vervoer bestaat uit een door het college noodzakelijk geacht eenmalig geldbedrag per persoon per kalenderjaar.

 

  • b.

    In artikel 4.1.d wordt achter het eerste gebruik van het woord ‘Peildatum’ ingevoegd: ‘of op de datum van aanvraag in geval van een minnelijke schuldregeling, een opgelegde schuldregeling op grond van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen of een schuldregeling van een door de gemeente aangewezen of gemandateerde instantie’.

 

  • c.

    In artikel 4.1.e wordt achter ‘Personen’ toegevoegd: ‘of een schuldregeling van een door de gemeente aangewezen of gemandateerde instantie’ en ‘artikel 5’ wordt vervangen door ‘artikel 6’.

 

  • d.

    In artikel 6.2 a) vervalt ‘ een fiscaal gezinsinkomen, dat minder dan, of gelijk is aan, 120% van de afhankelijk van de gezinssituatie van toepassing zijnde bruto IOAW jaarnorm of’ en wordt vervangen door ‘een fiscaal gezinsinkomen, dat minder dan of gelijk is aan 120% van het bruto WML voor gehuwden of daaraan gelijkgestelden of;’.

 

  • e.

    In artikel 6.2 wordt onder wijziging van de letteraanduiding b. in c. een nieuw onderdeel b. ingevoegd, luidende : ‘een afgeleid percentage van het WML voor alleenstaanden of alleenstaande ouders dat elk half jaar door de directeur Inkomen wordt vastgesteld; ’ .

 

  • f.

    In artikel 6.2 wordt c) omgeletterd in d).

 

  • g.

    In artikel 6.2.b worden de woorden ‘fiscaal belastbare’ verwijderd.

 

  • h.

    In artikel 6.2.c wordt aan het eind van de alinea toegevoegd: ‘of een schuldregeling bij een door de gemeente aangewezen of gemandateerde instantie’.

 

  • i.

    in artikel 6 wordt een lid toegevoegd, luidende:

    • 6.

      Het inkomensniveau in het jaar voorafgaand aan het refertejaar is van toepassing indien de gegevens over het refertejaar redelijkerwijs niet beschikbaar zijn. Hetzelfde geldt voor het vermogensniveau op de peildatum.

 

  • j.

    In de Toelichting op artikel 3.2. wordt de laatste alinea beginnend met ‘De tegemoetkoming …’ vervangen door:

  • De tegemoetkoming wordt gegeven in de vorm van uitbetaling van een eenmalig geldbedrag per kalenderjaar. Dit is administratief een eenvoudige manier van compenseren. De vergoeding wordt verstrekt in het kader van het gebruik van het AOV maar is niet direct gekoppeld aan daadwerkelijk gemaakte ritten.

Artikel II

De directeur Inkomen mandaat te verlenen voor het vaststellen van het percentage van het wettelijk minimumjaarloon zoals bedoeld in deze beleidsregels.

Artikel III

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Artikel III

Dit besluit wordt aangehaald als Wijzigingsbesluit beleidsregels Vervoersvoorzieningen voor minimaouderen.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 16 maart 2021,

De burgemeester

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Naar boven