Gemeente Heusden - voorontwerpbestemmingsplan 'Fietspad Tuinbouwweg'

Het college van Heusden is bezig met de voorbereiding van het bestemmingsplan 'Fietspad Tuinbouwweg' (NL.IMRO.0797.fietspadtbw-VO01). Op 6 april 2021 stemde het college in met het voorontwerp. Het doel van het bestemmingsplan is de aanleg van een vrijliggend fietspad mogelijk te maken.

Het plangebied bevindt zich aan de zuidzijde van de Tuinbouwweg en de D'Oultremontweg in Vlijmen. Het fietspad sluit aan op het eerder aangelegde fietspad bij de D'Oultremontweg en loopt via bedrijventerrein Het Hoog tot de Abt van Engelenlaan. Het fietspad wordt vervolgens aangesloten op de bestaande infrastructuur. Op de bijgevoegde afbeelding is het precieze plangebied weergegeven.

Voor het onderscheid tussen het vrijliggende fietspad en het wegtracé, wordt voor het fietspad de bestemming ‘Verkeer – langzaam verkeer’ opgenomen.

De planning is dat het ontwerp van het bestemmingsplan in het derde kwartaal van 2021 ter inzage gelegd wordt. Het plan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het vierde kwartaal van 2021.

Inzage

Het voorontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 15 april 2021 gedurende 4 weken ter inzage. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl en op de landelijke website RuimtelijkePlannen.nl. 

Inspraakreactie

Iedereen heeft de mogelijkheid om gedurende bovengenoemde termijn zijn standpunt over dit voorontwerp schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling in een inspraakreactie kenbaar te maken bij het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD of Eherkenning). Wilt u bij uw schriftelijke reactie het zaaknummer 1091617 vermelden?

Overige informatie

Wilt u mondeling reageren, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marino Kuper via het telefoonnummer (073) 513 17 89.

 

Naar boven