Gemeente Sittard-Geleen - vastgesteld bestemmingsplan - verlegging gasleiding afrit A2 Born

In verband met het aanpassen van de op- en afritten van de A2 bij Born, als gevolg van de verbreding van de A2, is het noodzakelijk om een gasleiding te verleggen. De gewijzigde ligging van de gasleiding is grotendeels meegenomen in het door het Rijk genomen Tracébesluit. Voor een klein deel van de leiding is dat niet het geval. Om de verlegde gasleiding juridisch-planologisch met de bijbehorende beschermingszone te verankeren is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het perceel waarop het bestemmingsplan betrekking heeft ligt even ten westen van de afrit van de A2 in zuidelijke richting.

Het bestemmingsplan is ongewijzigd door de gemeenteraad van Sittard-Geleen op 25 maart 2021 vastgesteld.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kunt u inzien via: www.ruimtelijkeplannen.nl. De id-plannaam is “NL.IMRO.1883.BPGasleidingA2Born-VA01”.

U kunt het bestemmingsplan, bestaande uit verbeelding, regels en toelichting gedurende zes weken ook inzien van woensdag 14 april 2021 tot en met 25 mei 2021 bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven