Openbare besluiten uit vergadering burgemeester en wethouders van 15 december 2020

 

Compensatie inkomstenderving exploitanten sportcafés Bladel en Hapert

Huurkorting van 50% wordt verleend gedurende de periode half maart 2020 tot eind 2020 en ingaande 2021 wordt een huurkorting toegestaan van 25% tot het moment dat er weer sprake is van een normale bedrijfsvoering zonder beperkingen vanwege de coronacrisis.

 

Zienswijze Werkprogramma 2021 Metropoolregio Eindhoven

Akkoord met het raadsvoorstel, concept raadsbesluit en conceptbrief aan de MRE waarmee: een zienswijze wordt ingediend op het Werkprogramma 2021 ten aanzien van de thema’s Transitie Landelijk Gebied en Energietransitie, geen zienswijze wordt ingediend op de thema’s Economie, Mobiliteit en Samenwerking en Strategie van het Werkprogramma 2021.

 

Gezamenlijke prestatieafspraken 2021 Kempengemeenten met corporaties en huurdersorganisaties

Gezamenlijke prestatieafspraken 2021 tussen vier Kempengemeenten, Woningstichting de Zaligheden en Stichting Huurdersraad de Kempen worden vastgesteld. Gezamenlijke prestatieafspraken 2021 tussen de drie Kempengemeenten, Wooninc. en Stichting Huurdersplatform Wooninc., worden vastgesteld. Wethouder F. d’Haens wordt namens het college gemachtigd om deze prestatieafspraken te tekenen. Ingestemd met de raadsmededeling ‘prestatieafspraken 2021 met corporaties en huurdersorganisaties’.

 

Omgevingsagenda Zuidoost-Brabant

Geen zienswijze wordt ingediend.

 

Bestemmingsplan Hoogeloon en omgevingsvergunning Hoogeloon

Omgevingsvergunning wordt verleend, mits het bestemmingsplan wordt vastgesteld. Aan de raad wordt voorgesteld om: geen exploitatieplan op te stellen, de conceptnota vast te stellen, het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen, met inachtneming van de wijzigingen uit de Nota zienswijze en de provincie Noord-Brabant te verzoeken om binnen de termijn van zes weken na vaststelling over te mogen gaan tot bekendmaking van de plannen.

 

Raadsmededeling voortgang Den Herd naar de Markt

Vastgesteld.

 

Stand van zaken Groene Long

De raad wordt geïnformeerd.

 

Benoeming voorzitter POP Bladel

De heer Kees Castelijns wordt per 12 januari 2021 benoemd als voorzitter van het Platform ondersteuning en participatie Bladel.

 

Bijdrage Veilig Thuis 2021

Kennisgenomen van het voornemen om in 2021 de stijging van de begroting Veilig Thuis te dekken met extra te ontvangen rijksmiddelen.

 

Werkplan 21 voor de Jeugd 2021

Ingestemd.

 

Vernieuwing addendum contract jeugdhulpaanbieders

Ingestemd met de vernieuwing van het addendum bij contracten jeugdhulpaanbieders voor de looptijd van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021. Ingestemd met de verrekensystematiek van de kosten voor afspraken voor het jaar 2021, met de zorgaanbieders en tussen de tien gemeenten onderling. Ingestemd met het verstrekken van een voorschot vanuit de gemeente Eindhoven aan de zorgaanbieder tot maximaal de hoogte van de genoemde budgetindicatie. Ingestemd met de bevoorschotting in vier kwartalen in 2021 door de individuele gemeenten aan inkooporganisatie Eindhoven, op basis van onderlinge verrekening. Ingestemd met het verlenen van een volmacht aan de directeur sociaal domein van de gemeente Eindhoven of diens vervanger om het addendum te ondertekenen. Het college van B&W van Eindhoven wordt gemachtigd tot het uitvoeren van de rechtmatigheidscontrole op vaststelling van de cliëntaantallen ten behoeve van de regionale bekostiging van de jeugdhulp over 2021, uitgevoerd door jeugdhulpaanbieders met voorliggend addendum bij het contract, met de bevoegdheid deze machtiging door te verlenen aan aangewezen uitvoerende medewerkers. Ingestemd met de cofinanciering van de personele kosten die gepaard gaan met voornoemde rechtmatigheidscontrole.

 

Verlengen dienstverlenings- en samenwerkingsovereenkomst regionale inkoop jeugdhulp Zuidoost-Brabant

De bestaande overeenkomst wordt verlengd voor de periode 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021. De portefeuillehouder jeugdhulp wordt gemachtigd om namens het college de dienstverleningsovereenkomst 2021 met Eindhoven te tekenen.

 

Padelbanen

In 2020 wordt € 9.998,- beschikbaar gesteld voor de aanleg van in totaal vier padelbanen verdeeld over twee tennisverenigingen in Bladel en Hapert. In 2021 wordt € 9.998,- beschikbaar gesteld voor de aanleg van in totaal vier padelbanen verdeeld over twee tennisverenigingen in Bladel en Hapert.

 

Openbaar maken toezichtrapporten Wmo

De beleidsregels inzake het actief openbaar maken van toezichtrapporten WMO worden vastgesteld. De directeur Publieke Gezondheid wordt het mandaat gegeven om toezichtrapporten Wmo actief openbaar te maken via de website van de GGD. Aan Wmo-aanbieders wordt de contractuele verplichting opgelegd dat zij op hun website een passage plaatsen met de volgende inhoud: “De GGD Brabant-Zuidoost houdt toezicht op de kwaliteit van de in het kader van de Wmo geleverde zorg. Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de website van de GGD www.ggdbzo.nl.”

 

Nadere regels peuterprogramma

De 'Nadere regels gemeentelijk gesubsidieerde plaatsen in het peuterprogramma Bladel 2021' zijn vastgesteld. De 'Beleidsregels gemeentelijk gesubsidieerde plaatsen in het peuterprogramma Bladel 2018' worden ingetrokken. De raad wordt geïnformeerd.

 

Implementatie meldpunt zorgwekkend gedrag

De uitvoering van het meldpunt niet acute zorg budgetneutraal te beleggen bij afdeling MD van de GRSK. Het aannemen van meldingen buiten kantoortijden wordt kosteloos belegd bij de bestaande crisisdienst van Lumens.

 

De besluiten op deze openbare besluitenlijst zijn compact geformuleerd. De volledige besluiten zijn bepalend.

 

Naar boven