Besluit tot wijziging van nadere regel Impulssubsidie Cultuur gemeente Utrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht;

 

- gelet op artikel 3 lid 2 van de Algemene Subsidieverordening Gemeente Utrecht;

- en gelet op de door de raad vastgestelde nota Kunst kleurt de stad, Cultuurnota 2021-2024 en Cultuurvisie 2030.

 

Besluiten de nadere regel Impulssubsidie Cultuur als volgt te wijzigen:

 

 

 

Artikel I

A. Artikel 5 komt te luiden:

 

Artikel 5 Subsidiabele activiteiten

Om in te kunnen blijven spelen op nieuwe ontwikkelingen en actualiteiten op het gebied van de professionele kunsten en participatieve kunsten, stelt de gemeente subsidies beschikbaar voor projecten, producties en manifestaties in Utrecht. Het kan hierbij gaan om projecten of manifestaties in alle kunstdisciplines en mengvormen daartussen. Naast de geldende criteria vormen samenwerkingen met verrassende partners, de artistieke ontwikkeling van talentvolle makers, inclusie en brede cultuurparticipatie hierbij aandachtspunten.

 

Niet subsidiabel zijn:

  • Projecten in het kader van of als onderdeel van een (kunstvak)opleiding.

  • Projecten die aan het publiek gepresenteerd worden voordat de gemeente in staat is een besluit te nemen over de subsidieaanvraag.

  • Projecten die al gestart zijn ten tijde van de aanvraag.

  • Aanvragen die een initiatief of een aanvrager betreffen die al eerder uit het programma Cultuur subsidie hebben gekregen. Voor de periode 1 januari tot en met 31 december 2021 geldt hiervoor een uitzondering: ook initiatieven of aanvragers die eerder uit het programma Cultuur subsidie hebben gekregen, kunnen in deze periode maximaal vier keer een impulssubsidie krijgen.

  • Projecten die geen openbaar toegankelijk presentatiemoment in de gemeente Utrecht bevatten, of waarvan uit de aanvraag onvoldoende blijkt dat een eventuele subsidie grotendeels wordt gebruikt voor de uitvoering/productie van dit presentatiemoment.

  • Reguliere (jaar)programmering of reguliere activiteiten van de aanvrager.

  • Investeringen en niet projectgebonden materiaalkosten.

  • De productie van boeken, geluidsdragers en beeldend kunstwerken.

  • Aanvragen waarvan de begroting voor het grootste gedeelte is ingericht ten behoeve van reizen of artist-in-residency-programma’s.

 

B. Artikel 8 komt te luiden:

 

Artikel 8 Hoogte subsidie

  • De aan te vragen subsidie bedraagt maximaal 2.500 euro per project.

  • De totale gemeentelijke subsidie bedraagt maximaal 50% van de totale kosten van het project; zowel op begrotingsbasis als bij verantwoording. De aanvrager moet dus minimaal 50% van de kosten dekken door publieksinkomsten, eigen inkomsten, bijdragen uit private middelen of subsidies van derden. Indien bij de verantwoording blijkt dat deze norm niet is gehaald, kan een evenredig bedrag teruggevorderd worden.

  • Voor de periode 1 januari tot en met 31 december 2021 komt de eis van eigen inkomsten te vervallen: gedurende deze periode kan voor 100% van de projectkosten aangevraagd worden, tot een maximum van € 2.500.

 

 

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

 

 

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht, in de vergadering van 6 april 2021

De burgemeester,

Sharon A.M. Dijksma

De secretaris

Gabrielle G.H.M. Haanen

Naar boven