Verordening houdende wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning Almelo 2019

De raad van de Gemeente Almelo;

 

• gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en artikel 149 van de Gemeentewet

 

besluit:

 

 

Artikel I WIJZIGING VAN DE VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING ALMELO 2019

 

A. artikel 8.3 wordt gewijzigd als volgt:

 

Artikel 8.3 Bijdrage in de kosten van algemene voorzieningen

1. In het algemeen wordt geen bijdrage in de kosten gerekend voor gebruikmaking van een algemene voorziening. Uitgangspunt van het gemeentelijk beleid is dat het gebruik van algemene voorzieningen zoveel mogelijk wordt gestimuleerd. Het is echter mogelijk dat de instelling een kleine vergoeding vraagt voor de kosten van materialen die worden gebruikt voor de activiteiten. Ook de kosten voor eten en drinken komen voor rekening van de deelnemer, tenzij door de instelling anders is bepaald.

2. In afwijking van artikel 8.3 lid 1 wordt wel een bijdrage in de kosten gerekend voor de wasdienst.

a. Voor een inwoner die zelfstandig in staat is zijn kleding, linnengoed of beddengoed op orde te houden is de hoogte van de bijdrage per kledingstuk gelijk aan het kostendekkend tarief.

b. Voor een inwoner met Wmo indicatie die vanwege beperkingen zelfstandig of met hulp van anderen niet in staat is zijn kleding, linnengoed of beddengoed op orde te houden is de hoogte van de bijdrage per waszak tot 1 mei 2022 € 5,45

c. Jaarlijks wordt de bijdrage per waszak geïndexeerd met maximaal het percentage zoals vastgesteld in de prijsindex CPI Huishoudens van het CBS. Het geïndexeerde bedrag wordt door het college vanaf 2022 vastgelegd in het Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning Almelo 2019.

 

B. Artikel 4.2 lid 7 vervalt.

 

 

Artikel II INWERKINGTREDING

Dit besluit treedt in werking op 1 april 2021

 

 

Gedaan ter openbare vergadering van 16 maart 2021,

de griffier, de burgemeester,

drs. C.M. Steenbergen A.J. Gerritsen

Naar boven