Hotspotlijst gemeente Boxmeer 2017-2021

Het college is zorgdrager voor de gemeentelijke archieven welke nog niet zijn overgedragen aan het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Archieven hebben verschillende functies, onder andere als bron voor (toekomstig) historisch onderzoek. Daar waar het handelen van de overheid en de samenleving elkaar intens raken, is het vanuit cultuur-historisch perspectief van belang om de neerslag van deze bijzondere gebeurtenissen veilig te stellen en te bewaren.

Op bijgevoegde hotspotlijst staan een aantal gebeurtenissen vermeld, over de periode 2017-2021, die hebben geleid tot beroering of ophef in de samenleving van de gemeente Boxmeer en/of die tot grote media-aandacht hebben geleid. Het uitvoeren van een hotspotmonitor is verplicht sinds de invoering van de Selectielijst voor gemeenten en intergemeentelijke organen 2017. Door vaststelling besluit de gemeente informatie rondom deze hotspots blijvend te bewaren.

De hotspotmonitor is geen eenmalige actie, maar een terugkerend proces. Periodiek wordt beoordeeld of zich in de achterliggende periode nieuwe hotspots hebben voorgedaan.

 

Naar boven