Inkoop- en contractmanagement beleid 2020-2023 gemeente Midden-Groningen

 

De raad van de gemeente Midden-Groningen heeft op 9 april 2020 het INKOOP- EN CONTRACTMANAGEMENT BELEID 2020 - 2023 ‘Inkopen en contracten managen doe je samen’ gemeente Midden-Groningen vastgesteld.

 

Een professioneel inkoop- en aanbestedingsbeleid legt de doelen vast die de gemeente Midden-Groningen met inkoop wil nastreven. Inkoop draagt niet alleen bij aan mogelijke besparingen, maar geeft tevens zichtbare verbeteringen van de kwaliteit van opdrachten en de monitoring ervan. En streeft hierbij naar een optimale prijskwaliteitverhouding. Denk hierbij ook aan efficiënte, innovatieve en duurzame oplossingen.

 

Het Inkoopbeleid is bedoeld voor de burgemeester, wethouders, raadsleden en gemeenteambtenaren die op welke manier dan ook (beleidsmatig, beheermatig, controlematig) te maken hebben met inkoop en aanbesteding en het monitoren van contracten die hieruit voortvloeien. Daarnaast zorgt het ervoor dat derden op de hoogte zijn van de doelstellingen, uitgangspunten en procedures die de gemeente Midden-Groningen bij haar inkopen, het managen van contracten en het managen van samenwerkingsrelaties hanteert.

 

 

 

 

Naar boven