Topsportfonds, Financiële ondersteuning voor veelbelovende sporters

De gemeente Harlingen is van mening dat iedere sporter in de gemeente Harlingen het maximale uit zijn of haar sport moet kunnen halen en dat geld hier niet een belemmering in moet vormen. Daarom is er voor sporters die vanwege financiële omstandigheden worden belemmerd in de ontwikkeling van een bijzonder talent op het terrein van sport ook voor het komende sportseizoen 2020/2021 een bedrag van totaal €10.000 euro beschikbaar.

Er zijn twee verschillende aanvragen voor een bijdrage mogelijk.

  • 1.

    Een seizoensgebonden bijdrage. Denk daarbij aan het gebruik maken van trainingsfaciliteiten in een bepaald seizoen.

  • 2.

    Of een incidentele bijdrage. Daarbij valt te denken aan een financiële impuls om deel te kunnen nemen aan sporttoernooien.

Indienen aanvraag

De sporter, of de ouder van een sporter jonger dan 18 jaar, dient hiervoor wel een aanvraag in te dienen. Let op: Aanvragen voor een seizoensgebonden bijdrage dienen voor 1 mei 2020 ingediend te worden bij de gemeente Harlingen. Incidentele subsidies kunnen gedurende het hele jaar ingediend worden.

Voorwaarden voor aanvragen

De gemeente Harlingen stelt een aantal voorwaarden voor het aanvragen van een bijdrage uit het fonds. Zo moet de (aankomende) topsporter in ieder geval:

  • 1.

    Ingeschreven staan in de gemeente Harlingen

  • 2.

    Aantonen dat geld een belemmerende factor speelt in de talentontwikkeling.

Meer informatie

Meer informatie over het Topsportfonds en voor het invullen van het aanvraagformulier is te vinden op de website van de gemeente Harlingen www.harlingen.nl/topsportfonds. Heeft u desondanks nog vragen dan kunt u ook contact opnemen met het Klantencontactcentrum, telefonisch bereikbaar op 14057.

Harlingen 09-04-2020

Naar boven