Beleidskader gemeentelijk vastgoed gemeente Twenterand 2019

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 17 december 2019 het Beleidskader gemeentelijk vastgoed gemeente Twenterand 2019 heeft vastgesteld. Het beleidskader en de nota inspraakreacties treft u als bijlagen bij deze bekendmaking aan.

De gemeente Twenterand heeft een scala aan onderwijsgebouwen, sportvelden, sportaccommodaties en zwembaden in eigendom of in gebruik. Maar ook woningen, monumenten en kantoorgebouwen maken deel uit van het gemeentelijk vastgoedbezit. Het gemeentelijk vastgoed ligt verspreid over de kernen. Het overgrote deel van het gemeentelijk vastgoed heeft een functie die ondersteunend is aan verschillende gemeentelijke doelen. De huidige vastgoedportefeuille is grotendeels historisch gegroeid en niet ontstaan vanuit een overkoepelende visie op het gemeentelijk vastgoed. Er ontbrak een gemeentelijke visie op het vastgoed binnen de gemeente Twenterand. Beslissingen werden ad hoc genomen.

Het beleidskader gemeentelijk vastgoed is bedoeld vast te leggen hoe met het gemeentelijk bezit van vastgoed om te gaan. Op basis van een integrale visie kunnen keuzes transparant en op een eenduidige manier worden gemaakt.

 

Inwerkingtreding

Het beleidskader treedt met terugwerkende kracht op 1 januari 2020 in werking.

 

Geen bezwaar en beroep

Tegen het beleidskader staat geen bezwaar en beroep open op grond van de Algemene wet bestuursrecht.

 

Vriezenveen,

10 januari 2020

Naar boven