Vaststelling beleid zonneparken in Midden-Groningen

 

De raad heeft op 28 november 2019 het beleid 'Zonneparken in Midden-Groningen gewijzigd vastgesteld.

 

Het beleid is bedoeld als ruimtelijk toetsingskader voor het beoordelen van aanvragen voor (grondgebonden) zonneparken en maakt onderscheid tussen ‘grootschalige initiatieven’ en ‘kleinschalige lokale initiatieven’. In een groot deel van de gemeente wordt onder voorwaarden ruimte geboden aan kleinschalige lokale initiatieven (< 5 hectare). Grootschalige zonneparken (> 5 hectare) zijn in een beperkt deel van de gemeente onder voorwaarden toegestaan. Hiervoor zijn enkele zoekgebieden (kansrijke gebieden) aangewezen. Draagvlak en participatie zijn belangrijke voorwaarden bij het verlenen van medewerking aan initiatieven. De provincie is betrokken bij het opstellen van het beleid en zal samen met de gemeente initiatieven in het buitengebied beoordelen. Het beleid zonneparken in Midden-Groningen treedt de dag na bekendmaking in werking.

 

Beleid inzien

Het beleid Zonneparken in Midden-Groningen is te raadplegen via www.midden-groningen.nl onder ‘Thema’s > Plannen en Projecten’ of door in de zoekbalk ‘Beleid zonneparken’ in te voeren.

Een papieren versie van het vastgestelde beleid kunt u vanaf heden inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht Oost 166) in Hoogezand. In verband met de huidige Coronacrisis kunt u hiervoor een afspraak maken zodat wij voor uw en onze veiligheid ons kunnen houden aan de veiligheidsvoorschriften vanuit het RIVM.

 

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een medewerker van het team Ruimtelijk Plannen via telefoonnummer (0598) 37 37 37.

 

 

 

Naar boven