Mandaatbesluit Samenwerkingsovereenkomst Essentiële Functies Jeugd Utrecht-West 2020 - 2022

 

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

 

gelet op het bepaalde in afdeling 10.1.1. van de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet;

 

overwegende dat:

 

  • -

    Voor de inkoop van de essentiële functies jeugd sinds 1 januari 2015 in bovenregionaal verband (Utrecht, Utrecht West, Utrecht Zuid Oost en Lekstroom) nauw wordt samengewerkt en gezamenlijk afspraken worden gemaakt met de zorgaanbieders;

  • -

    De uitgangspunten voor de samenwerking zijn vastgelegd in de Samenwerkingsovereenkomst Essentiële Functies;

  • -

    Voor de besluitvorming die voorkomst uit de samenwerking het wenselijk is bevoegdheden centraal te organiseren;

Besluit:

I. Aan de vertegenwoordiger van de regio Utrecht-West in het Bestuurlijk Platform Jeugd, de wethouder Jeugd van de gemeente Oudewater en indien van toepassing diens opvolger, te verlenen:

  • 1.

    mandaat om voor de Samenwerkingsovereenkomst Essentiële Functies Jeugd voor de opdracht per 1 april 2020 in het Bestuurlijk Platform Jeugd besluiten te nemen zoals beschreven in paragraaf 6.5 van de Samenwerkingsovereenkomst Essentiële Functies zijnde het:

  • .

    Vaststellen van de omvang van de taakgerichte bekostiging essentiële functies 2021 en 2022 wanneer deze conform de uitgangspunten van de Uitnodiging tot inschrijving voor de opdracht is. Dit betekent dat de bestuurlijk vertegenwoordiger van de regio in het Bestuurlijk Platform het mandaat heeft om de overeenkomst essentiële functies aan te gaan.

  • .

    Vaststellen van noodzakelijke wijzigingen in de overeenkomst essentiële functies op basis van de bepalingen van artikel 11 van deze overeenkomst.

  • .

    Verlengen van de overeenkomst essentiële functies conform de bepalingen van artikel 4.4 van deze overeenkomst.

  • .

    Aanpassen, waar nodig, van de verlengingstermijn van de overeenkomst essentiële functies conform de bepalingen van artikel 4.4 van deze overeenkomst.

  • .

    Ontbinden overeenkomst essentiële functies conform de bepalingen van artikel 11 van de Samenwerkingsovereenkomst Essentiële Functies.

  • 2.

    De bevoegdheid tot het uitoefenen van de bevoegdheid tot het vertegenwoordigen van de gemeente buiten rechte, zoals bedoeld in artikel 171 van de Gemeentewet, voor zover, en uitsluitend nodig ter uitvoering van de overeenkomstig de het in het eerste lid van onderhavig artikel verleende mandaat genomen besluiten.

II. Ten aanzien van de uitoefening van de onder punt I van dit besluit bedoelde mandaten, volmachten en machtigingen, de volgende algemene bepalingen vast te stellen.

 

Artikel 1 Begripsbepalingen

In dit mandaatbesluit wordt verstaan onder:

  • a.

    mandaat: de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan besluiten ex artikel 1:3 van de Awb te nemen en te ondertekenen;

b. volmacht: de bevoegdheid om namens een bestuursorgaan privaatrechtelijke rechtshandelingen te verrichten;

c. machtiging: de bevoegdheid om namens een bestuursorgaan handelingen, die noch een besluit als bedoeld in artikel 1:3 van de Awb, noch een privaatrechtelijke rechtshandeling zijn, te verrichten.

 

Artikel 2 Vervanging bij afwezigheid

In geval van afwezigheid van de functionaris, aan wie bij dit besluit bevoegdheden zijn toegekend, worden deze bevoegdheden uitgeoefend door zijn plaatsvervanger.

 

Artikel 3 Instructies

1. Ten aanzien van de uitoefening van de gemandateerde bevoegdheden worden de volgende instructies gegeven:

  • a.

    Bij de uitoefening van de bevoegdheden wordt het daaromtrent gestelde bij of krachtens wetten, besluiten, verordeningen, circulaires, regelingen, aanwijzingen en richtlijnen van rijks-, provinciale en gemeentelijke wetgevers of bestuursorganen in acht genomen.

  • b.

    De uitvoering van de bevoegdheden is in lijn met de Samenwerkingsovereenkomst Essentiële Functies Jeugd welke is vastgesteld tijdens het Bestuurlijk Platform Jeugd 4 maart 2020.

  • c.

    De deelnemende gemeenten in de regio Utrecht-West worden geïnformeerd bij belangrijke momenten gedurende het (aanbestedings)proces;

2.  De mandaatverlener kan de gemandateerde per geval of in het algemeen instructies geven ter zake van de gemandateerde of bij volmacht gegeven bevoegdheden.

 

Artikel 4 Citeertitel en inwerkingtreding

  • 1.

    Dit besluit kan worden aangehaald als “Mandaatbesluit Samenwerkingsovereenkomst Essentiële Functies Jeugd Utrecht-West 2020 – 2022”.

  • 2.

    Dit besluit treedt in werking de dag na die van bekendmaking en geldt tot en met 31 december 2022.

     

 

Stichtse Vecht, 31 maart 2020.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht.

de secretaris, de burgemeester,

 

De burgemeester van Stichtse Vecht,

Naar boven