M.E.R.-beoordelingsbesluit Bestemmingsplan Oostwold-Gavehoek.

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier maken op grond van het bepaalde in artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij een m.e.r.-beoordelingsbesluit hebben genomen voor het bestemmingsplan Oostwold-Gavehoek. Op basis van een daartoe opgestelde aanmeld-notitie is besloten dat ten behoeve van het genoemde bestemmingsplan geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld. Een milieueffectrapport is niet nodig, omdat er geen sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu ten gevolge van de ontwikkelingen die op grond van het bestemmingsplan mogelijk worden gemaakt.

Toelichting

Het bestemmingsplan maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van de locatie van het voormalig dorpshuis en de voormalige school in Oostwold. Met bestemmingsplan wordt binnen het plangebied de bouw van 6 vrijstaande woningen en de realisatie van een openbaargroenstrook mogelijk gemaakt.

Op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) is de voorgenomen activiteit niet m.e.r.-beoordelingsplichtig, omdat de drempelwaarden van het Besluit m.e.r. niet worden overschreden. Indien een activiteit onder de drempelwaarden blijft, dient alsnog een vormvrije m.e.r.-beoordeling te worden uitgevoerd, waarbij onderzocht dient te worden of de activiteit belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu, gelet op de omstandigheden als bedoeld in bijlage III van de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling. Deze omstandigheden betreffen de kenmerken van het project, de plaats van het project en de kenmerken van de potentiële (milieu)effecten. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling, die als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan is opgenomen, blijkt dat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu zijn te verwachten. Daarom wordt voorgesteld geen milieueffectrapport voor deze ontwikkeling op te stellen.

Ter inzage

Het besluit en de vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen vanaf 9 april 2020 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC), locatie Zuidhorn. 

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep. Eventuele zienswijzen tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunnen ingebracht worden als zienswijze tegen het bijbehorende ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 9 april 2020 ter inzage. Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen de stukken inzien en schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van Westerkwartier, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het Klantcontactcentrum (tel. 14 0594). Het ontwerpbestemmingsplan kan digitaal geraadpleegd worden via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1969.BPOW20HERS1-OW01).

 

Naar boven