Regeling tot wijziging van de Nadere regels ter beoordeling van aanvragen ex artikel 2 van de Verordening Stads- en Landschapsschoon 2006, aanvragen ex artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening Zutphen 2005 en ingevolge de Bouwverordening gemeente Zutphen 2020) (5e wijziging)

 

Ons kenmerk: 139112

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen,

 

gelet op artikel(en) 5, tweede lid van de Verordening op het Stads- en Landschapsschoon, 2.10, zevende lid van de Algemene plaatselijke verordening Zutphen 2011 en 9.1 van de Bouwverordening Zutphen,

 

b e s l u i t :

 

vast te stellen de

 

Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over de wijziging van de Regeling Nadere regels ter beoordeling van aanvragen ex artikel 2 van de Verordening Stads- en Landschapsschoon 2006, aanvragen ex artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening Zutphen 2005 en ingevolge de Bouwverordening (Regeling tot wijziging van de Nadere regels ter beoordeling van aanvragen ex artikel 2 van de Verordening Stads- en Landschapsschoon 2006, aanvragen ex artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening Zutphen 2005 en ingevolge de Bouwverordening gemeente Zutphen 2020) (5e wijziging))

 

Artikel I Wijziging regeling

De Regeling Nadere regels ter beoordeling van aanvragen ex artikel 2 van de Verordening Stads- en Landschapsschoon 2006, aanvragen ex artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening Zutphen 2005 en ingevolge de Bouwverordening wordt als volgt gewijzigd:

A. Artikel 8, vierde lid, wordt gewijzigd als volgt:

Oude tekst

Nieuwe tekst

Terrasmeubilair moet verplaatsbaar zijn en mag niet zwaarder zijn dan 25 kilo.

Terrasmeubilair moet eenvoudig te verplaatsen zijn.

 

B. Artikel 9 wordt gewijzigd als volgt:

Oude tekst

Nieuwe tekst

  • 1.

    De op het terras aanwezige stoelen en tafels dienen gemaakt te zijn van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Het materiaal moet bestaan uit hout, riet en/of kunststof, eventueel in combinatie met metaal. Goedkoop uitziende en niet-duurzame (kunststof) materialen zijn niet toegestaan. Toegestane kleuren zijn natuurlijke en bedekte kleuren zoals bruin, beige, zwart, antraciet, en aardetinten, allen eventueel in combinatie met metaalkleur. Opvallende c.q. schreeuwende kleuren zijn niet toegestaan.

  • 2.

    Per terrasvergunning is slechts één type stoel of tafel toegestaan. Ook is slechts één kleur toegestaan per soort meubilair. Bij evenementen kan hierop een uitzondering worden gemaakt.

  • 3.

    3. Burgemeester en wethouders kunnen afwijken van het bepaalde in het eerste en het tweede lid. Zij beoordelen of het meubilair kwalitatief hoogwaardig is en past in het straat- en gevelbeeld. De uitstraling van het terras dient een geheel te vormen met de horecagelegenheid. Tevens dient het terrasmeubilair in relatie tot de buurterrassen niet als storend te worden ervaren. Het toepassen van verschillende materialen en meubilair is toegestaan, mits dezelfde stijl wordt gehanteerd.

  • 1.

    Per terras is verschillend meubilair toegestaan. Het meubilair moet wat betreft materiaal en kleur een eenheid vormen en een kwalitatief hoogwaardige uitstraling hebben. Bij evenementen kan hierop een uitzondering worden gemaakt.

  • 2.

    Het op het terras aanwezige meubilair moet gemaakt zijn van kwalitatief hoogwaardig materiaal en passen in het straat- en gevelbeeld. Het materiaal moet bestaan uit hout, riet en/of kunststof, eventueel in combinatie met metaal. Goedkoop uitziende en niet-duurzame (kunststof) materialen zijn niet toegestaan.

  • 3.

    Banken zijn toegestaan mits de rugleuning niet hoger is dan 1 meter.

  • 4.

    Op terrasmeubilair mag geen handelsreclame worden aangebracht.

 

C. Bij de Inhoudsopgave wordt hoofdstuk 6 gewijzigd als volgt:

Oude tekst

Nieuwe tekst

HOOFDSTUK 6 VRIJSTELLINGSMOGELIJKHEDEN en OVERGANGSBEPALINGEN

HOOFDSTUK 6

AFWIJKINGSMOGELIJKHEDEN

 

D. Artikel 16 wordt gewijzigd als volgt:

Oude tekst

Nieuwe tekst

Artikel 16 vrijstellingsmogelijkheden

 

Burgemeester en wethouders kunnen van de in dit besluit genoemde nadere regels afwijken als redelijkerwijs niet aan de nadere regels voldaan kan worden.

Artikel 16 Afwijkingsmogelijkheden

 

Het college kan van deze nadere regels afwijken als redelijkerwijs niet aan de nadere regels voldaan kan worden.

 

E. Bij de Inhoudsopgave wordt na hoofdstuk 6 vermeld:

HOOFDSTUK 7 SLOTBEPALINGEN

 

F. Na artikel 16 wordt opgenomen:

Nieuwe tekst

HOOFDSTUK 7 SLOTBEPALINGEN

 

Artikel 17 Hardheidsclausule

Het college kan één of meer artikelen van deze regeling buiten toepassing laten of daarvan afwijken, voor zover toepassing daarvan, gelet op het belang van de afhandeling van aanvragen, leidt tot een onbillijkheid van overwegende aard.

 

Artikel 18 Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling ter beoordeling van aanvragen op grond van artikel 2 van de Verordening Stads- en Landschapsschoon, aanvragen op grond van artikel 2.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening Zutphen en aanvragen op grond van de Bouwverordening Zutphen.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking op de dag na de datum van bekendmaking.

 

Artikel III Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling tot wijziging van de Nadere regels ter beoordeling van aanvragen ex artikel 2 van de Verordening Stads- en Landschapsschoon 2006, aanvragen ex artikel 2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening Zutphen 2005 en ingevolge de Bouwverordening gemeente Zutphen 2020 (5e wijziging).

 

 

Aldus besloten op 31 maart 2020.

Het college van burgemeester en wethouders,

De burgemeester, de secretaris,

Naar boven