Besluit tot wijziging van het Uitvoeringbesluit hoogwaardig handhaven en debiteuren Participatiewet, IOAW en IOAZ Maastricht Heuvelland 2016 e.v.

 

Gezien het voorstel aan college van burgemeester en wethouders van Maastricht (korr.no. 2020-06958);

 

  • Gelet op het besluit van 18 september 2019 tot wijziging van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen 2004 (Bbz) in verband met vernieuwing van de financieringssystematiek, afsluiting van de instroom bij centrumgemeenten voor ondernemers in de binnenvaart, beperking van de instroom van oudere zelfstandigen met een niet-levensvatbaar bedrijf of beroep en verdere uniformering met de Participatiewet;

  • Gelet op het vigerende Uitvoeringbesluit hoogwaardig handhaven en debiteuren Participatiewet, IOAW en IOAZ Maastricht Heuvelland 2016 e.v.

  • Overwegende dat het college van burgemeester en wethouders van Maastricht eenzelfde beleidslijn rondom de bevoegdheid tot terugvordering van bijstand voorstaat voor wat betreft het Bbz als voor de Participatiewet.

 

BESLUIT:

 

 

tot wijziging van het Uitvoeringbesluit hoogwaardig handhaven en debiteuren Participatiewet, IOAW en IOAZ Maastricht Heuvelland 2016 e.v. door in paragraaf 3.3 ‘Terugvordering’ vierde alinea na de tweede zin de volgende zin in te voegen:

‘Met ingang van 1 januari 2020 gaat dit ook gelden voor de bevoegdheid tot terugvordering in het kader van het Bbz waarbij voor wat betreft het terugvorderen van bedrijfskapitaal ook gebruik zal worden gemaakt van de bevoegdheid wettelijke rente in rekening te brengen’.

 

Aldus besloten door het College van Burgemeester en Wethouders van Maastricht d.d. 10 maart 2020.

 

De Secretaris,

R.E.C. Kleijnen.

 

De Burgemeester,

J.M. Penn-te Strake

 

 

Naar boven