Gemeente Sittard-Geleen - voorontwerp bestemmingsplan - Unilocatie Grevenbicht/Obbicht, Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen heeft het voornemen om een Integraal Kindcentrum met een centrale sportvoorziening te realiseren in het gebied tussen de kernen Grevenbicht en Obbicht. Het project omvat een basisschool, een peuterspeelzaal, mogelijkheden voor buitenschoolse opvang en een gymzaal, gecombineerd met een centrale sportvoorziening bestaande uit voetbal- en tennisvelden met bijbehorende kantine en kleedkamervoorzieningen. De twee huidige sportlocaties, één in Grevenbicht en één in Obbicht, worden opgeheven en krijgen een nieuwe bestemming; van een recreatieve bestemming naar respectievelijk een groenbestemming en een natuurbestemming.

Om de realisatie van het Integraal Kindcentrum en de sportlocatie mogelijk te maken en de twee huidige sportlocaties om te zetten naar een nieuwe bestemming wordt een bestemmingsplan voorbereid. Het voorontwerp van dit bestemmingsplan ligt nu ter inzage.

Ligging van het plangebied

Het deel van het plangebied voor de school- en sportvoorzieningen is gelegen tussen de kernen van Obbicht enGrevenbicht. Het gebied wordt globaal begrensd door de Kempenweg aan de westzijde, de Frankenstraat aan de noordzijde, de Dukkelaarsweg aan de zuidzijde en door agrarische gronden aan de oostzijde.

De overige twee plangebieden betreffen de huidige sportlocaties. Het betreft hier de sportlocatie in de kern Grevenbicht gelegen tussen de Staal, Merker-Eijckstraat, Geneer en Beekstraat. In de kern Obbicht gaat het om de sportlocatie ten zuiden van de kern aan de Kasteelweg. De vrijkomende schoollocaties maken geen deel uit van dit bestemmingsplan.

Terinzage

U kunt het voorontwerp van het bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting van 31 maart tot en met 27 april 2020 inzien bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Het voorontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl: NL.IMRO.1883.BPunilocatieGO-VO01.

Mogelijkheid inspraak

Gedurende de termijn dat het voorontwerp ter inzage ligt wordt u in de gelegenheid gesteld uw inspraakreactie omtrent het voorontwerp – bij voorkeur schriftelijk – aan het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen (Postbus 18, 6130 AA Sittard) kenbaar te maken.

Vervolgprocedure

Nadat het College van Burgemeester en Wethouders uw inspraakreactie heeft ontvangen en gelezen, zullen zij zich beraden of uw reactie aanleiding geeft om het voorontwerp van het bestemmingsplan aan te passen. Het College informeert u schriftelijk over het resultaat.

Vervolgens wordt er een al dan niet aangepast ontwerp van een bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegd. Gedurende die periode kunt u zienswijzen inbrengen bij de Gemeenteraad.

Nadat de ingebrachte zienswijzen zijn beoordeeld zullen deze zienswijzen en de reactie van het College van Burgemeester en Wethouders daarop aan de gemeenteraad ter kennis worden gebracht en het bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter vaststelling worden voorgelegd.

Naar boven