Ontwerpbestemmingsplan ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk’, ontwerp-omgevingsvergunning ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk’ en ontwerpbesluit Hogere grenswaarde ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de volgende stukken ter inzage liggen:

-ontwerpbestemmingsplan ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk’ met plancode NL.IMRO.0575.BPNBjohvhoornstreo-ON01;

- ontwerp-omgevingsvergunning ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk’ (nr. 2019114974);

- ontwerpbesluit hogere grenswaarde ‘Duinwetering’;

Er is sprake van een coördineerde procedure (3.30Wro). Dat besluit is op 18 juni 2018 door de gemeenteraad genomen. Op dit plan is ook de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Plangebied

Het plangebied is gelegen in het zuidwesten van de wijk Boerenburg, die onderdeel uitmaakt van de kern Noordwijk. Het perceel is kadastraal bekend onder gemeente Noordwijk, sectie M, percelen 3792 en 4170 (deels). Het plangebied wordt globaal als volgt begrensd:

• noordwestzijde: Duinwetering;

• noordoostzijde: Susanna van Ettenstraat;

• zuidoostzijde: Johanna van Hoornstraat;

• zuidwestzijde: Johanna van Hoornstraat.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor de herontwikkeling van de locatie van de voormalige Northgohal en het aangrenzende parkeerterrein aan de Johanna van Hoornstraat te Noordwijk. Het plan is om maximaal 63 sociale huurwoningen te realiseren. Met de herontwikkeling wordt een aanzienlijke kwaliteitswinst geboekt ten opzichte van de oorspronkelijke situatie, waarin de gedateerde en inmiddels gesloopte Northgohal en de aangrenzende versteende omgeving de locatie kenmerkten. Daarnaast wordt met de voorgenomen ontwikkeling voorzien in de lokale behoefte aan sociale huurwoningen. Het plan gaat uit van maximaal 27 appartementen (in twee gebouwen) aan de Duinwetering met een hoogte van maximaal 10 meter en maximaal 36 hofwoningen (in 3 blokken) met een goothoogte van maximaal 7 meter en een bouwhoogte van maximaal 11 meter (2 lagen met een kap). Binnen de hofwoningen aan de Susanna van Ettenstraat is een woongroep mogelijk met maximaal 11 wooneenheden.

De omgevingsvergunning betreft het bouwen van 27 appartementen, 36 hofwoningen, de woongroep met 11 eenheden en daarbij behorende bergingen en parkeerplaatsen. De appartementen zijn 9,3m hoog met accenten tot 9,90m. De woningen hebben een goothoogte van ca. 6m en een bouwhoogte van 10m en incidenteel een bouwhoogte van 11m.

Het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde betreft het (weg)verkeerslawaai ten gevolge van het verkeer op de Duinwetering ter plaatse van de nieuw te bouwen woningen. Op basis van de Wet geluidhinder (Wgh) is ten behoeve van de nieuwe woningen akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft een ontwerpbesluit hogere waarde opgesteld vanwege het wegverkeerslawaai van maximaal 57 dB.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk', de ontwerpomgevingsvergunning ‘Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen vanaf woensdag 15 januari tot en met dinsdag 25 februari 2020 ter inzage in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42. Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPNBjohvhoornstreo-ON01. Het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarde is in de bijlagen van het bestemmingsplan opgenomen.

Zienswijze indienen

Iedereen kan een zienswijze indienen. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met 25 februari 2020) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend. Een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan moet worden gericht aan: de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk”.

Een zienswijze op de ontwerpomgevingsvergunnning en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde moet worden gericht aan: het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk, per adres: Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden , onder vermelding van "zienswijze Johanna van Hoornstraat en omgeving, Noordwijk" en/of "zienswijze ontwerpHGW Duinwetering". Voor een eventuele mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

 

Naar boven