Verleende omgevingsvergunning en vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder reguliere procedure

Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende omgevingsvergunning verleend en een hogere grenswaarde Wet geluidhinder vastgesteld (de datum van bekendmaking is eerst genoemd):

omgevingsvergunning

KLAZIENAVEEN

10 maart 2020, De Stender 40, het bouwen van een woning (17577-2019)

Besluit vaststelling hogere grenswaarden

13 maart 2020, hogere grenswaarde verleend van 51 dB ten gevolge van wegverkeerslawaai ten behoeve van bovengenoemde omgevingsvergunning (-2020/2019-00012464)

Bezwaar omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarde

U kunt binnen zes weken, na de genoemde datum van bekendmaking, een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Emmen. U kunt uw bezwaar ook online doorgeven via gemeente.emmen.nl.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening omgevingsvergunning

De hoofdregel is dat de vergunning in werking treedt een dag na haar bekendmaking. Er is een aantal uitzonderingen op deze hoofdregel, bijvoorbeeld de beschikkingen voor het slopen van een bouwwerk en het vellen van een houtopstand. Die treden pas in werking nadat de bezwaartermijn van zes weken is verlopen.

Als u bezwaar maakt, geldt de beslissing nog wel. Wilt u dat het gemeentelijke besluit betreffende de omgevingsvergunning tijdens uw bezwaarprocedure wordt opgeschort?

Dien dan een verzoek om voorlopige voorziening in bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD, Groningen. Voor de indiening van een verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal procederen. Meer informatie vindt u op de website van de Rechtbank.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening besluit hogere grenswaarde

Het besluit treedt in werking een dag na afloop van de bezwarentermijn. Wilt u dat het gemeentelijke besluit betreffende de vaststelling van de hogere grenswaarde tijdens uw bezwaarprocedure wordt opgeschort? Dien dan een verzoek om voorlopige voorziening in bij de Voorzieningenrechter van de Raad van State, Afdeling bestuurs­recht­spraak, postbus 200­19, 2500 EA Den Haag. Voor de indiening van een verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal procederen. Meer informatie vindt u op de website van de Raad van State.

 

Naar boven