Eerste wijziging Verordening rechtspositie Raads- en commissieleden Rotterdam 2019

De raad van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 3 maart 2020, kenmerk 20bb002708; raadsstuk 20bb003159;

 

gelet op artikel 95 Gemeentewet;

 

overwegende, dat het noodzakelijk is bij verordening de vergoeding voor het lidmaatschap van een onderzoekscommissie als bedoeld in artikel 155a Gemeentewet vast te stellen;

 

besluit:

Artikel I  

Artikel 3 van de Verordening rechtspositie raads- en commissieleden Rotterdam 2019 wordt als volgt gewijzigd.

  • 1.

    Het eerste lid komt te luiden:

    • 1.

      Een raadslid dat lid is van een onderzoekscommissie als bedoeld in artikel 155a, derde lid, van de Gemeentewet wordt voor de duur van de activiteiten van die commissie ten laste van de gemeente een toelage toegekend van € 935,- per maand. De toelage bedraagt per jaar niet meer dan driemaal de maandelijkse vergoeding voor de werkzaamheden, bedoeld in artikel 3.1.1, eerste lid van het Rechtspositiebesluit.

  • 2.

    Onder vernummering van het tweede lid tot het derde lid, wordt een lid ingevoegd, luidende:

    • 2.

      Indien de burgemeester de duur van de activiteiten vaststelt op meer dan acht maanden maar niet meer dan twaalf maanden, bedraagt de maandelijkse toelage de maximaal toegestane toelage gedeeld door het aantal vastgestelde maanden.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 februari 2020.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 12 maart 2020.

De griffier,

I.C.M. Broeders

De voorzitter,

A. Aboutaleb

Dit gemeenteblad is uitgegeven op 17 maart 2020 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Naar boven