Vaststellen namen openbare ruimte Rockplein, Jazzplantsoen, Countrypad, Blueslaan, Reggaepad, Hiphoppad, Housepad, Dancepad, Metalbrug en de Technobrug

Collegebesluit

  • 1.

    Het college besluit de namen openbare ruimte Rockplein, Jazzplantsoen, Countrypad, Blueslaan, Reggaepad, Hiphoppad, Housepad, Dancepad, Metalbrug en de Technobrug vast te stellen. Een gedeelte van de Oorkondelaan vervalt hierbij en begint een stuk verder.

  • 2.

    Het besluit heeft geen financiële consequenties.

  • 3.

    De betrokkenen (Hulpdiensten, PostNL, gemeentelijke afdelingen en anderen) ontvangen daags na besluitvorming informatie over dit besluit.

Beoogd resultaat

Actualisatie van het gemeentelijk register van namen voor de openbare ruimte.

Samenvatting/Doel/grond besluit

Het advies van de Commissie Naamgeving is de namen openbare ruimte Rockplein, Jazzplantsoen, Countrypad, Blueslaan, Reggaepad, Hiphoppad, Housepad, Dancepad, Metalbrug en de Technobrug vast te stellen. Een gedeelte van de Oorkondelaan vervalt hierbij en begint een stuk verder.

Naamgeving openbare ruimte is een bevoegdheid van het college.

Argumenten

Een nieuw ontwikkelgebied op het voormalige slachthuisterrein met aansluitend het gebouw de Blauwe Wetering vraagt om een nieuw thema voor de naamgeving.

Vanwege de muzikale activiteiten met een popcentrum op het voormalige slachthuisterrein is er gekozen voor Rockplein, Jazzplantsoen, Countrypad, Blueslaan, Reggaepad, Hiphoppad, Housepad, Dancepad, Metalbrug en de Technobrug.

Uitvoering

De straatnaamborden moeten volgens het besluit Vaststellen geactualiseerd handboek straatnaamborden (2017/365756) uitgevoerd worden.

Bekendmaking

Dit besluit wordt bekend gemaakt via het GVOP, te bereiken via de website www.officielebekendmakingen.nl.

21-02-2020

Het college van burgemeester en wethouders van Haarlem,

namens het college,

Drs. J. Wienen

Burgemeester

Naar boven