Beleidsplan Openbaar Groen 2020 en Beheerplan Openbaar Groen 2020 t/m 2023 gemeente Horst aan de Maas vastgesteld

Inleiding

Het college van burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas heeft op 11 februari 2020 het Beleidsplan Openbaar Groen 2020 en het Beheerplan Openbaar Groen 2020 t/m 2023 vastgesteld.

Beschrijving

Op 19 maart 2019 heeft de gemeenteraad van Horst aan de Maas ingestemd met de nota “Kwaliteitsverbetering onderhoud openbaar groen”. In deze nota zijn o.a. maatregelen voorgesteld uit het oogpunt van klimaatadaptatie en biodiversiteit. Deze aspecten ontbraken in het huidige Beleidsplan Openbaar Groen. Om bij nieuwe (stedenbouwkundige) ontwikkelingen in te spelen op klimaatadaptieve maatregelen en vergroten van de biodiversiteit is een geactualiseerd Beleidsplan Openbaar Groen van belang.

De gemeente Horst aan de Maas is eigenaar van en daarmee verantwoordelijk voor de openbare ruimte in haar gebied. Daarom is het een taak van de gemeente om het openbaar groen op een goede wijze te onderhouden en te beheren. Een vastgesteld actueel Beheerplan Openbaar Groen dient daarbij als basis.

Verdere procedure

Tegen dit beleidsplan en het beheerplan kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Het beleidsplan en het beheerplan treden in werking op de dag na die van de bekendmaking. U kunt het beleidsplan en het beheerplan inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlagen te raadplegen. Kijk hiervoor onder: ‘Externe bijlagen’.

Naar boven