Ontwerp bestemmingsplan `Leidseweg 14 en 22, Oud Ade` voor het oprichten van een appartementengebouw van 10 appartementen en het realiseren van een nieuwe opslagloods gecoördineerd met de ontwerp omgevingsvergunning voor het oprichten van een appartementengebouw van 10 appartementen aan Schoolplein 1 en 3 (locatie Leidseweg 14) te Oud Ade (W2018/220)

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken het volgende bekend. Op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerp bestemmingsplan `Leidseweg 14 en 22, Oud Ade` ter inzage.

Op grond artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ligt de ontwerp omgevingsvergunning met de activiteiten bouwen en uitweg voor het oprichten van een appartementengebouw van 10 appartementen aan Schoolplein 1 en 3 (locatie Leidseweg 14) te Oud Ade (W2018/220) ter inzage.

Locatie van het ontwerp bestemmingsplan

Het plan betreft een ontwerp bestemmingsplan. Het voornemen is om de bestaande bebouwing aan de Leidseweg 14 te slopen en een appartementengebouw van tien appartementen te realiseren. Voor het perceel aan de Leidseweg 22 is het voornemen om een bestaande loods te slopen en een nieuwe opslagloods te realiseren.

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro hebben gesloten met de initiatiefnemers. In de overeenkomst worden de uitgangspunten van het plan, de taken en verantwoordelijkheden van partijen, het gemeentelijk kostenverhaal, planschade en de planning vastgelegd.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien

Het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 12 maart 2020 tot en met woensdag 22 april 2020 ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden, of op afspraak.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u gebruikmaken van het ID-nummer NL.IMRO.1884.BPLEIDSEWEG14EN22-ONT1.

Indienen van zienswijzen

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Kaag en Braassem kenbaar maken. De zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. In uw reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden, en aangeven dat het over het ontwerp bestemmingsplan gaat.

De zienswijzen tegen de ontwerp omgevingsvergunning kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen onder vermelding van het kenmerk W2018/220.

Het college heeft, gelet op het bepaalde in de Coördinatieverordening, op 2 oktober 2018 besloten om een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning te doen plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw E. van Breukelen (ontwerp bestemmingsplan) en de heer L. Boogaard (ontwerp omgevingsvergunning) tel. (071) 33 27 272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Naar boven