Gemeente Delft - aanvraag omzettingsvergunning (verkamering) - Verwersdijk 180, Delft

2611 NN | Verwersdijk 180 | 20-02-2020.

Wie een (particuliere) woning wil omzetten in meerdere kamers die worden verhuurd aan drie of meer zelfstandige huurders, heeft daarvoor in de meeste gevallen een omzettingsvergunning nodig. De voorwaarden voor het omzetten en de procedure vindt u in de Nieuwe Huisvestingsverordening gemeente Delft 2015 en in de beleidsregel Omzetting Zelfstandige woningen in onzelfstandige woningen (http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Delft/CVDR603434/CVDR603434_1.html). Naast de omzettingsvergunning kan ook een omgevingsvergunning nodig zijn voor de activiteit bouwen en/of een melding brandveilig gebruik.

Procedure omzettingsvergunning | Voor een aanvraag geldt standaard een maximale beslistermijn van acht weken na de datum van ontvangst van de aanvraag. De gemeente kan deze termijn opschorten indien er bijvoorbeeld nog gegevens ontbreken.

U kunt uw mening op een aanvraag voor een omzettingsvergunning geven voordat er een definitief besluit is, zo spoedig mogelijk na publicatie van de aanvraag. Uw mening kunnen wij dan meewegen in de eindbeslissing, als de regeling dit toelaat.

Binnen zes weken na de vergunningverlening kan bezwaar worden gemaakt door belanghebbenden.

Naar boven