Openbare raadscommissie vergadering 12 maart 2020

 

 

Datum: 12 maart 2020

Locatie: Raadzaal gemeentehuis in Slochteren

Mailadres: griffie@midden-groningen.nl

 

Deze raadscommissie is ter voorbereiding op de raadsvergadering van 26 maart 2020

 

Aan de leden van de raadscommissie,

 

Hierbij nodig ik u uit voor de openbare vergadering van de raadscommissie van Midden-Groningen op donderdag 12 maart a.s. om 19:30 uur in de Raadzaal, Hoofdweg 10a te Slochteren. De voorlopige agenda treft u onderstaand aan. Alle stukken die op deze vergaderingen betrekking hebben zijn te raadplegen via https://bestuur.midden-groningen.nl/.

 

(voorzitter: M.W. van der Meijden) (griffier: F.M. Bouwman)

 

1. Opening

 

2. Vaststellen agenda

 

3. Inventarisatie spreekrecht burgers

 

4. Extra ombuigingen begroting 2020 (bezuinigingen)

De begroting 2019 van Midden-Groningen heeft een nadelig saldo. Dit is eveneens van toepassing op de jaren tot en met 2022. Om te komen tot een structureel sluitende begroting wordt voorgesteld diverse begrotingsuitgaven structureel te verlagen. Afhankelijk van of alle voorstellen worden overgenomen kan het noodzakelijk zijn dat eveneens inkomstenverhogende maatregelen moeten worden genomen. Wijziging in budgetten op programmaniveau is een bevoegdheid van de raad.

(Portefeuillehouder: dhr. Drenth)

 

5. Ontbinding stichting openbaar primair onderwijs Slochteren (OPOS)

Omdat de scholen die onder Stichting Openbaar Primair Onderwijs Slochteren vielen zijn ondergebracht bij andere stichtingen voor openbaar onderwijs, kan Stichting OPOS worden ontbonden.

(Portefeuillehouder: dhr. Drenth)

 

6. I&A-visie 2020-2023 (Informatisering en automatisering visie)

In de nieuwe I&A-visie 2020-2023 worden de noodzakelijke en gewenste ontwikkelingen langs zes sporen uitgewerkt. Omdat de I&A-visie een omvangrijk en complex geheel is, is de visie samengevat in een ‘praatplaat’. In de praatplaat zijn de concrete projecten opgenomen, die prioriteit krijgen in 2020 en 2021.

(Portefeuillehouder: dhr. Hoogendoorn)

 

7. Sluiting

 

Naar boven