Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan realisatie horecagelegenheid, bedrijfswoning, bed&breakfast en klimbos ‘Lieshoutseweg 6, Nuenen’, gemeente Nuenen c.a.

 

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad op 13 februari 2020 het bestemmingsplan ‘Lieshoutseweg 6, Nuenen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Met dit bestemmingsplan wordt het oprichten van een restaurant, een bedrijfswoning, een horeca/vergaderruimte en een bed & breakfast te vestigen binnen bestaande bebouwing. Daarnaast wordt er een terras, een parkeerplaats en een klim/educatiebos aangelegd.

Wijziging

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is het plan gewijzigd. In de regels zijn een aantal definities toegevoegd om het kleinschalige karakter te borgen. De locatie van de verschillende bedrijfsonderdelen zijn via aanduidingen op de plankaart aangeduid. In de regels is de maximale hoogte van de voorzieningen opgenomen ook is er een afstand opgenomen ten opzichte van percelen met woningen. Er is een verbod op muziek in de buitenlucht opgenomen. Het aanbrengen van verlichting binnen de bestemming Natuur is toegevoegd.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Lieshoutseweg 6, Nuenen’ en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 6 maart 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan kan op afspraak of tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen worden ingezien.

Het plan is ook raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Klik daarvoor op ‘Plannen zoeken’ en zoek vervolgens op ‘Plannaam of –nummer’. Vul daar de naam van het bestemmingsplan in of zoek op plancode: NL.IMRO.0820.BPBGLieshoutseweg6-D001. Ook kunt u op een adres zoeken. Klik daarvoor op ‘Plannen zoeken’ en zoek vervolgens op ‘Adres’. Vul daar het adres in.

Indienen beroep

Binnen de termijn van ter inzage legging kan een beroepschrift tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling worden ingediend. Het besluit tot gewijzigde vaststelling van een bestemmingsplan treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is afgelopen. Een beroepschrift kan worden ingediend door:

- belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt;

- belanghebbenden, voorzover het betreft de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroepschrift bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. Voor de behandeling van een beroepschrift of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

U kunt een beroep- of verzoekschrift ook digitaal indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. De formulieren in dit loket zijn uitsluitend bedoeld voor burgers en u moet daarvoor wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden. U kunt ook contact opnemen met de Raad van State in Den Haag. Het telefoonnummer is 070 - 426 44 26.

Nuenen, 5 maart 2020

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven