Openbare raadscommissie 5 maart 2020

 

 

Datum: 5 maart 2020

Commissiegriffier: F.A.P. Grit

Locatie: Raadzaal gemeentehuis in Slochteren

Mailadres: griffie@midden-groningen.nl

Tijdstip: 19:30 uur

 

Deze raadscommissie is ter voorbereiding op de raadsvergadering van 26 maart 2020

 

Aan de leden van de raadscommissie,

 

Hierbij nodig ik u uit voor de openbare vergadering van de raadscommissie van Midden-Groningen op donderdag 5 maart a.s. om 19:30 uur in de Raadzaal, Hoofdweg 10a te Slochteren. De voorlopige agenda treft u onderstaand aan. Alle stukken die op deze vergaderingen betrekking hebben zijn te raadplegen via https://bestuur.midden-groningen.nl/.

 

(voorzitter: H. Haze)

(commissiegriffier: F.A.P. Grit)

 

 

Agenda :

 

1. Opening

 

2. Vaststellen agenda

 

3. Inventarisatie spreekrecht burgers

 

4. Consultatiedocument Regionale Energie Strategie (RES)

Met het vaststellen van het startdocument RES zijn kaders gesteld voor de op te stellen strategie. Het document is bedoeld als tussenstap in het traject om te komen tot een concept-RES. Met het consultatiedocument wordt een overzicht gegeven van de stand van zaken. Er wordt gevraagd om reacties op en aanbevelingen bij het consultatiedocument. De reacties, aanbevelingen worden via een brief aan de stuurgroep van de RES aangeboden.

(Portefeuillehouder: dhr. Verschuren)

 

5. Programmaplan voor de invoering van de Omgevingswet in Midden-Groningen

Met ingang van 1 januari 2021 zal de Omgevingswet van kracht worden. De Omgevingswet vervangt bestaande wetten over de fysieke leefomgeving en moet zorgen voor een integrale en gebiedsgerichte benadering en het omgevingsrecht eenvoudiger en inzichtelijker maken. Voor gemeenten is het invoeren van de Omgevingswet een verplichting, maar er is ruimte in het tempo waarin de wet ingevoerd wordt en ook kan iedere gemeente zelf bepalen wat haar ambitie is. In het programmaplan wordt aangeven welke stappen al gezet zijn en gaan zetten in de implementatie van de Omgevingswet.

(Portefeuillehouder: mw. Van Schie)

 

6. Sluiting

Naar boven