Vooraankondiging bestemmingsplan ‘Buitengebied Valburg - 20 (Transformatorstation afslag A15)’, Nijmegen

Op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen bekend dat zij het bestemmingsplan Buitengebied Valburg - 20 (Transformatorstation afslag A15) voorbereiden.

Het plangebied is gelegen aan de Rietgraaf, bij afslag 38 van de A15. Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door een waterplas aan de Griftdijk en aan de westzijde en zuidzijde door het toekomstige bedrijventerrein (Park 15, in de gemeente Overbetuwe). Aan de noordzijde ligt afslag 38 van snelweg A15.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt het voornemen van TenneT en Liander om een nieuw transformatorstation te realiseren. Met het plan wordt beoogd om knelpunten in het elektriciteitsnetwerk aan te pakken en de energievoorziening voor de inwoners en bedrijven van Nijmegen noord te kunnen blijven garanderen.

Over enige tijd wordt het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Valburg - 20 (Transformatorstation afslag A15) ter visie gelegd. Eenieder kan dan een zienswijze - of overlegreactie indienen.

Naar boven