Ontheffing op grond van artikel 4:6 lid 1 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Beek

 

Gelet op de werkzaamheden aan het spoortraject Maastricht-Sittard en vice versa hebben Burgemeester en wethouders ten behoeve van VolkerRail Nederland B.V. een ontheffing verleend voor het hinderverbod o.g.v. artikel 4:6 lid 1 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Beek tijdelijk niet geldt.

De ontheffing is geldig voor het verrichten van werkzaamheden op en nabij het spoortraject Maastricht-Sittard en vice versa, vanaf Terhagen te Elsloo (opslag) , langs de Spoorstraat / Veestraat te Elsloo, de Schuttersstraat / Stationsstraat en station Beek-Elsloo te Beek tot ter hoogte van de Middelweg te Beek (opslag). De werkzaamheden vinden plaats gedurende de nachtperiode van zondag 1 mei 2020 (23.00 uur) t/m maandag 11 mei 07.00 uur (220 uur buitendienststelling). In de periode van woensdag 12 augustus 01:00 uur t/m maandag 17 augustus 05:00 uur gaan ook nog mogelijk werkzaamheden uitgevoerd worden. De werkzaamheden in deze periode zijn afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden in de eerder genoemde periode.

De ontheffing is nodig omdat de (spoorweg)werkzaamheden zich over een aaneengesloten periode uitstrekken en kunnen vanwege het feit dat e.e.a. moet plaatsvinden binnen de trein vrije periode niet op een ander moment plaatsvinden.

De ontheffing is onder (geluids)voorwaarden verleend en beperkt zich tot de periode, die nodig is om de betreffende werkzaamheden te realiseren. Tegen de beschikking kan binnen 6 weken met ingang van de dag na deze bekendmaking schriftelijk bezwaar worden gemaakt bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 20, 6190 AA te Beek.

Het bezwaar schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient degene, die bezwaar heeft gemaakt, tevens de voorzieningenrechter bij de Rechtbank Limburg om een voorlopige voorziening te verzoeken.

De stukken met betrekking tot deze ontheffing liggen gedurende de bezwarentermijn voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Beek.

Naar boven