Vaststelling Subsidiebeleidsregels 2020

Op 28 januari 2020 heeft het college van burgemeester en wethouders de subsidiebeleidsregels 2020 vastgesteld.

 

De grondslag van deze beleidsregels ligt in de Algemene subsidieverordening 2020 van de gemeente Son en Breugel en in artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). In artikel 4:23 Awb staat opgenomen dat een bestuursorgaan slechts een subsidie verstrekt op grond van een wettelijk voorschrift dat regelt voor welke activiteiten subsidie kan worden verstrekt. De algemene subsidieverordening van de gemeente Son en Breugel is een dergelijk wettelijk voorschrift. In deze verordening staat vermeldt dat het college van burgemeester en wethouders de regels nader uitwerkt in beleidsregels.

 

In de beleidsregels zijn voorwaarden vastgesteld voor het verlenen van een subsidie. Een subsidie kan pas worden verstrekt wanneer hiervoor een grondslag is vastgelegd in de subsidieverordening en beleidsregels. 

 

De beleidsregels en de bijbehorende bijlage, liggen gedurende een periode van zes weken (van 12 februari tot en met 25 maart) ter inzage bij de afdeling Dienstverlening, in het gemeentehuis, tijdelijke locatie De Vijverberg, Rembrandtstraat, 5691 DZ, Son en Breugel. De beleidsregels zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website.

 

De beleidsregels treden in werking op 13 februari 2020.

 

Naar boven