Nota bodembeheer PFAS en bodemkwaliteitskaart PFAS voor deelnemende gemeenten in Noord-Brabant

Kennisgeving Wet Bodembescherming - Besluit bodemkwaliteit

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Boxtel maken bekend dat zij, op grond van artikel 44, lid 3 van het Besluit bodemkwaliteit, op 1 december 2020 de ‘Nota bodembeheer PFAS en de bijbehorende Bodemkwaliteitskaart PFAS voor de deelnemende gemeenten in Noord-Brabant’ hebben vastgesteld.

In een bodemkwaliteitskaart PFAS voor deelnemende gemeenten in Noord-Brabant zijn deelgebieden met een vergelijkbare bodemkwaliteit aangegeven. Op basis van de kaart kan vrijkomende grond elders worden hergebruikt zonder dat daarvoor een relatief kostbare partijkeuring moet plaatsvinden. Tevens kan met behulp van de kaart onder andere vrijstelling worden verleend van de bodemonderzoeksplicht bij bouwen of transacties.

In de bijbehorende Nota bodembeheer PFAS voor deelnemende gemeenten in Noord-Brabant is aangegeven hoe met de kaart moet worden omgegaan.

Inwerkingtreding

De ‘Nota bodembeheer PFAS en de bijbehorende Bodemkwaliteitskaart PFAS voor de deelnemende gemeenten in Noord-Brabant’, treedt één dag na publicatie in werking.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen dit door de gemeente genomen besluit door binnen 6 weken na de verzenddatum een gemotiveerd bezwaarschrift te richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 5280 DA te Boxtel. Een bezwaar moet zijn ondertekend en voorzien van naam en adres, datum, een duidelijke verwijzing naar het besluit en reden van bezwaar.

Informatie

Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen tot 10 februari 2021 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Indien u een mondelinge toelichting wenst kunt u telefonisch contact opnemen met de heer Patrick van Iersel van team Maatschappelijke- en Economische Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken via het algemene nummer 0411-65 59 11 en per e-mail op p.v.iersel@mijngemeentedichtbij.nl.

Boxtel, 30 december 2020

Naar boven